„Fuj!“ Markéta Šichtařová zase jednou zuří: Zestátnění dětí, rodiče přivádějí k šílenství

27.04.2018 11:14

Ekonomka Markéta Šichtařová si všímá osudu dvouletého britského chlapečka Alfieho, kterému prý ze 70 procent odumřel mozek a podle lékařů nemá smysl držet dítě při životě. Rodiče za svého syna přesto dál bojují. Prohrávají. Šichtařová k případu poznamenává, že nejde jen o příběh jedné rodiny, ale o mor státního dirigismu, známého např. z Norska, který se dál šíří Evropou. Jednou se může týkat i nás. Proto je třeba se mu postavit.

„Fuj!“ Markéta Šichtařová zase jednou zuří: Zestátnění dětí, rodiče přivádějí k šílenství
Foto: Archiv MŠ
Popisek: Ekonomové Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora se svým potomkem při focení obálky pro jejich novou knihu Robot na konci tunelu

Alfie je dvouletý britský chlapeček, který má podle lékařů natolik poškozený mozek, že prakticky nic necítí. Doporučují odpojit chlapečka od přístrojů. Rodiče chlapce bojují s x úřady a chtějí, aby jejich syn dál žil. Pokud nic necítí. Markéta Šichtařová na blogu iDnes.cz zdůrazňuje, že pokud Alfie opravu prakticky nic necítí, nelze jeho případný odchod ze světa vysvětlovat tím, že se mu uleví. Nemá se mu od čeho ulevit. Šichtařová má za to, že to jen státní zvůle má chuť rozhodovat o životě a smrti lidí.

Soud rozhodl, že Alfie musí být odpojen od přístrojů. Chlapeček však i po odpojení stále žije a na sociálních sítích sílí hlasy, že je třeba chlapečka zachránit. Rodiče jsou proto ochotni udělat cokoliv. Jsou připraveni dokonce odvézt chlapce z Británie, aby jeho léčbu nemuseli platit britští daňoví poplatníci. Soud to však zakázal. To je podle Šichtařové strašné.

„Takový systém, který jen ubližuje, ale nepomáhá, je hanebný. Přesně tenhle systém se ale v Evropě rozmáhá čím dál víc. Je to systém nechvalně známý z Norska, Británie, Švýcarska i dalších zemí. Rozlézá se jako mor. A je překvapivě tím vlezlejší, čím vyspělejší ta země je. Je to systém, který se zaklíná heslem „nejlepší zájem dítěte“. Pod tímhle zaklínadlem jsou děti technicky vzato zestátněny – a Alfieho případ to ukazuje v celé své nahotě. O dětech, o jejich žití či nežití už nemohou rozhodovat ti, kdo jim život dali – jejich rodiče. Děti byly zestátněny a rozhoduje o nich stát, který tvrdí, že lépe než rodiče ví, co je v jejich nejlepším zájmu. Vědět to nemůže – z principu. Stát pouze falešným dobrodiním dětem ubližuje, svou ignorancí rodiče přivádí k šílenství, svou touhou prosazovat moc rodiče ostrakizuje,“ rozohnila se Šichtařová.

V této situaci se prý nesmíme divit, že stále více lidí nedůvěřuje státu a chce se obejít bez něj. O záchranu Alfieho se na sociálních sítích zasazuje také nejedna česká maminka. Především maminky vědí, co je pro jejich dítě nejlepší, nikoli stát. Přesto jsme podle Šichtařové v péči o dítě ušli notný kus cesty směrem ke státnímu dirigismu. Je to vidět na tom, co dělá Ministerstvo zdravotnictví nebo Ministerstvo práce a sociálních věcí.

„Mám pro to jediné slovo: FUJ,“ uzavřela dáma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…