„Hnus. Odporné!“ Na Rakušana prší nadávky dál. Možná kvůli němu bude na Silvestra i větší „bugr“

28.12.2023 12:15 | Monitoring

Nevkusný hnus, zaznělo na adresu ministra Víta Rakušana poté, co chtěl využít tragédie na Filozofické fakultě k zákazu silvestrovské pyrotechniky. Objevily se i ironické zmínky o tom, jak vážné problémy musí vláda řešit a nechyběly ani výzvy k odstoupení z funkce ministra. Někteří lidé, kteří do této doby o pyrotechniku zájem neměli, uvažují v souvislosti s Rakušanovou výzvou dokonce s jejím zakoupením. Ministrův počin se tedy v tomto světle jeví jako kontraproduktivní.

„Hnus. Odporné!“ Na Rakušana prší nadávky dál. Možná kvůli němu bude na Silvestra i větší „bugr“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan

Jak jsme již včera informovali, ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se obrátil dopisem adresovaný starostům obcí a také prostřednictvím sociálních sítí na veřejnost s prosbou, aby letos oželela silvestrovský ohňostroj. Důvodem k tomuto kroku údajně bylo netraumatizování lidí po střelbě na Filozofické fakultě v Praze a v lese v Klánovicích.

Psali jsme také, že někteří občané vzali jeho prosby vážně, jiní se nezdrželi ostré kritiky a nabízeli třeba Rakušanovi výměnný obchod: „My si odpustíme ohňostroj, vy odstoupíte!

Ta přetrvává a navíc se objevují náznaky rebelie i od podporovatelů hnutí STAN, kterého je Rakušan předsedou.

„Výzvy k zákazu/zrušení ohňostrojů jsou z různých důvodů už několikátý rok. Využívat k tomu letošní tragédii je nevkusný hnus,“ reagoval podporovatel hnutí STAN Filip Eliáš na příspěvek novináře a vydavatele Martina Schmarze, který se v souvislosti s Rakušanovým vyhlášení strachoval, aby to s těmi petardami a ohňostroji nebylo tak, že se příští rok řekne: Loni jste to bez nich vydrželi, tak už vydržíte na furt.

„Je to naprosto odporné a Rakušan to šíleně přestřelil. Tohle nepoužili ani Okamurovci,“ myslí si další diskutér pod zmíněným příspěvkem na sociální síti X.

K výzvě ministra vnitra se vyjádřil i šéfredaktor deníku TO, Marek Stoniš.

„Ministři začínají řešit opravdu vážné problémy: V úředním dopise starostům píše ministr vnitra Vít Rakušan, že konec roku si lze užít bez petard, rachejtlí a dělobuchů a že to přijme velká část veřejnosti. Ta by si užila hlavně demisi Rakušana. I bez ohňostroje,“ narážel v závěru na výzvy k rezignaci Rakušana, které se ve vztahu k jeho apelu objevují poměrně často.

„Pokud bychom měli ministra vnitra, docela by mě to překvapilo. Vzhledem k tomu, že máme aktivistu s funkcí, kterého premiér nemůže odvolat, aby nepadla vláda, vůbec mě to nepřekvapuje,“ připojil svůj pohled na věc další diskutér.

Ministrova výzva s sebou přinesla i další souvislosti, za které Vít Rakušan zřejmě rád nebude. Začaly se totiž objevovat i názory, že lidé, kteří do této doby pyrotechniku nepoužili, si ji na protest proti vyjádření předsedy STAN letos zakoupí a odpálí.

„Minulý rok to bylo kvůli tomu, abychom neděsili Ukrajince. Petardy nemám rád, ale kvůli těmto blbům si rád jednu zapálím,“ vyjádřil se poměrně ostře na adresu ministra jeden z těch, kteří na jeho popud o pyrotechnice začal uvažovat.

„Nikdy jsem pyro na silvestra nepotřeboval. Já snad letos budu muset začít,“ vyjádřil se v podobném duchu i další.

Dodejme, že se objevil i jiný důvod, proč Rakušana neposlouchat, a tím je fakt, že podobnými omezeními, která vznikají na základě podobných řádění, jakým bylo to na Filozofické fakultě, nahráváme případným vrahovým následovníkům, kterým se tím přizpůsobujeme a dáváme jim navíc možnost znovu vyniknout.

„A já se zase domnívám, že nechat si kvůli zrůdě zkazit silvestrovské oslavy je škoda. Z ohňostroje mám radost, takže si nějaké rachejtle odpálím,“ nesouhlasí s Rakušanovým postojem další z uživatelů sociální sítě X a v závěru svého příspěvku před podobnými akcemi varuje.

„Schovávat ocas je přesně to, co podobní chtějí. Dáváte jim moc, kterou si nezaslouží.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zvláštní ?člověk?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJohnyS , 28.12.2023 13:11:19
musí vědět jak ho lid nenávidí, a přesto se mu s jízlivým úsměven směje do obličeje, místo aby to zabalil a složil vládu, teda pardon, vládu ne, ale ukončil likvidaci České republiky. Nebude to mít lehké nadosmrti, nikdy nevkročí do hospody mezi prostý lid, který si pamatuje, a pakliže ano, tak Bůh s ním. Má od národa doživotní trest.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…