„Hřeje si prd*lku v europarlamentu, hňupka“. Gregorová dostala sodu od člověka, který Piráty dostal na vrchol

05.01.2022 20:51

Piráty čeká o víkendu volba předsedy a spolu s tím se mezi členy rozhořely ostré spory. Vyzývatelkou Ivana Bartoše bude mimo jiné i Jana Michailidu, která budí kontroverze tím, že je přesvědčením komunistka. Právě takové ideje jsou pro stranu podle některých členů cestou do pekel. Michailidu se zastala Markéta Gregorová, ty, kdo měli výhrady – jako Mikuláš Ferjenčík – neváhala nevybíravě poslat do patřičných míst. A přesně kvůli takovým „levicovým hňupkám“ jsou dnes Piráti tam, kde jsou, píše na svém facebooku marketingový expert Jakub Horák a připomíná Gregorové neslavnou politickou kariéru.

„Hřeje si prd*lku v europarlamentu, hňupka“. Gregorová dostala sodu od člověka, který Piráty dostal na vrchol
Foto: Repro FB
Popisek: Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti)

O vedení strany se ucházejí celkem čtyři kandidáti. Současný předseda Ivan Bartoš, dále senátor Wagenknecht, ostravský radní Witosz a Janka Michailidu. Právě Michailidu vyvolala ve straně pozdvižení, když se na Pirátském fóru rozepsala o tom, že se hlásí ke komunismu, tedy že její vnitřní přesvědčení je komunistické. „Moje přesvědčení o ideálním chodu světa pro všechny okolo se pak dá nazvat liberálně-socialistickým,“ uvedla.

Její vyjádření se na sociálních sítích začala šířit rychlostí blesku. Velmi kriticky se na její adresu vyjádřil také dřívější šéf mediálního odboru Mikuláš Ferjenčík. Za Michailidu mu tam ale úder vrátila europoslankyně Markéta Gregorová: „Jdi do prdele, poškodil jsi stranu mnohem víc, než kdy dokáže Janka, a na rozdíl od ní, která dobrovolnicky maká dnem i nocí na tom, aby se nám to kvůli takovým, jako jsi ty, nerozpadlo pod rukama, se jen sápeš po placených místečkách,“ vzkázala.

Právě Gregorová ale nese na svých rukou podíl viny na pomalém rozpadu strany, míní odborník na PR Jakub Horák. K celému střetu připojil pár řádků na svém facebookovém profilu.

„Dívka označující se za autentickou komunistku v sobotu kandiduje na předsedkyni Pirátů, Ferjenčík se slušně zeptá, zda je strana připravena vysvětlit její bizarní postoje voličům, a dostane sprostý kotel od europoslankyně Gregorové, která systematicky a dlouhodobě stranu rozrývá, ale sama na předsedkyni nekandiduje,“ konstatuje úvodem.

Gregorové jasně připomněl, která skupina lidí má na svědomí pirátský debakl. „Vážená paní ‚Markétko‘. Když Mikuláš řídil kampaň v roce 2017, tak jste získali 22 mandátů. Teď máte čtyři mandáty a je to právě díky výrokům levicových hňupů a hňupek, jako jste vy, kterým nedošlo, proč zmizeli ze Sněmovny Zelení a proč strany typu Levice mají 0,00 procent. To vy můžete za to, že se Pirátům strana ‚rozpadá pod rukama‘.

Anketa

Má ministr vnitra Vít Rakušan vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 25522 lidí

Když si za statisíce měsíčně hřejete prdelku v europarlamentu a debatujete tam s lidmi od německých Pirátů, tak si můžete namlouvat, že eurokomunismus je pro Česko to pravé. Výsledky voleb u nás však to nedokládají. Proč nekandidujete sama a namísto toho podporujete komunistku? Že by problém s ‚placeným místečkem‘?“ pokračuje.

Ferjenčík je podle Horáka jedním ze tří lidí, kvůli kterým v roce 2017 Pirátům pomohl. S jeho pacifismem a postojem k NATO nesouhlasí, ale chápe je ve vztahu k tomu, že je evangelík. „A především to je jeden z nejslušnějších lidí, které znám, a svěřil bych mu vlastní dítě. V životě mu nešlo o zisk a podobné nařčení je nehoráznost nejvyššího kalibru, jak si tohle vůči němu vůbec můžete dovolit?!“ dodává rozhořčeně.

Neváhal proto připomenout, jaké „úspěchy“ za sebou nechala Gregorová: „Ve volbách do Evropského parlamentu v květnu 2014 kandidovala jako číslo tři kandidátní listiny České pirátské strany, ale neuspěla. Kandidovala také ve volbách do zastupitelstva Jihomoravského kraje v roce 2016 na společné kandidátce Zelených a Pirátů, ale ve volbách neuspěla. Neuspěla ani ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2017,“ připomíná její politickou kariéru.

„Jak si můžete otírat hubu o Ferjenčíka, bez jehož kampaně v roce 2017 byste nebyla nikde?“ táže se a závěrem dodává: „Pokud budou u Pirátů hrát větší roli lidé jako Gregorová, strana ztrácí už poslední moje sympatie, konec šmytec. A nejde o primitivní antikomunismus, ale o zdravý rozum.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…