„Jako arogantní burani!“ Z tisku letí facka Hřibovi: Na magistrátu se v pátek nepracuje?!

05.09.2020 9:52

Komentátor Martin Zvěřina se ve svém sloupku pro Lidové noviny vyjádřil k Pirátům a k jejich ovládání pražské radnice. Podle jeho slov jsou Piráti tak efektivní, že to viděli až v Německu.

„Jako arogantní burani!“ Z tisku letí facka Hřibovi: Na magistrátu se v pátek nepracuje?!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

„Spoléhat se na to, že by měla Praha kompetentní osazenstvo radnice, je jako čekat na blanické rytíře. Garnituru ovládající pražskou radnici vedou Piráti. Ti se neustále chlubí svou moderností a efektivitou. Prý jim technologie umožňují, aby byli daleko výkonnější než představitelé jiných stran. V řízení větších administrativních celků Piráti asi moc nevynikají, jsou nekompetentní a chybí jim elementární slušnost. Anebo že by se na magistrátu v pátek nepracovalo?“ ptal se Zvěřina, který tak reaguje na tweet velvyslance Spolkové republiky Německo Christopha Isranga. 

Ten si totiž na sociální síti postěžoval na zástupce hlavního města Prahy, s nímž chtěl probrat vývoj nakažených koronavirem v Praze. O tom ParlamentníListy.cz informovaly v pátek „Chápu, že je Zdeněk Hřib na služební cestě. Skutečnost, že žádný z jeho zástupců nebyl ochotný se se mnou telefonicky spojit, nám však práci neusnadňuje,“ napsal Israng. 

Podle Zvěřinových slov je ambasadorovu otevřenou kritiku možné číst jako výraz nejvyššího zoufalství diplomata, jenž je znám svou vstřícností a který chtěl udělat maximum pro to, aby v Berlíně nepospíchali s uzavřením hranic s Českem.

„Jenže v Praze, největším ohnisku virové nákazy v republice, se s diplomaty nebaví. A možná je to dokonce lepší varianta, představte si tu ostudu, kdyby se Němci prostřednictvím svého velvyslance třeba dozvěděli, že Praha není připravena na žádné krizové scénáře a že je ve vleku událostí. To už je skoro lepší, že Pražané vypadají jen jako arogantní burani,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…