„Je stále naživu. Lapá po dechu.“ Ukrajinské síly „dodělaly“ ruské vojáky ležící na zemi

07.04.2022 18:24

Drastické záběry, na nichž je patrné, že Ukrajinci u Kyjeva stříleli zajaté Rusy, se objevily na ruském Telegramu. Pravost videa nyní podle všeho potvrdili američtí novináři serveru The New York Times. Píše o tom server iDNES.cz.

„Je stále naživu. Lapá po dechu.“ Ukrajinské síly „dodělaly“ ruské vojáky ležící na zemi
Foto: Repro YouTube The Sun
Popisek: Záběry z ostřelovaného Kyjeva

Na videu je mimo jiné vidět, jak Ukrajinec dvakrát vystřelí do zraněného příslušníka ruských ozbrojených sil. Bundu měl v danou chvíli přetaženou přes hlavu a dýchal. Po dvou výstřelech se tělo ruského vojáka ještě hýbalo, po dalším výstřelu pohyb ustal. Je slyšet i komentář ukrajinského vojáka, jenž před střelbou říkal: „Podívej, je stále naživu. Lapá po dechu.“

V blízkosti zabitého muže pak leží další tři zabití vojáci, jeden se svázanýma rukama za zády. Jeden ukrajinský voják pak uvádí, že to nejsou ani lidé. 

K události mělo dojít severně od vesnice Dmytrivka nacházející se jihozápadně od města Buča. Ukrajinští vojáci měli přepadnout stahující se ruský konvoj. „Ukrajinská zpravodajská agentura uvedla, že přepadení ruských sil má na svědomí ‚Gruzínská legie‘, polovojenská jednotka ustavená v roce 2014 z gruzínských dobrovolníků, kteří se po odtržení separatistických republik na východě země a ruské anexi Krymu přidali na stranu Ukrajinců,“ poznamenává server iDNES.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …