„Jen migranti mají jistý příjem!" Pilloni popsala Itálii ve spárech covidu. Kobza varoval, co hrozí Česku

18.10.2020 11:18

Evropská ekonomika v důsledku pandemie koronaviru drasticky zpomaluje, mluví se o propadu 10-11 procent. Přesto běží nelegální migrace na plné obrátky, možná ještě lépe než za standardního stavu. Tématu migrace a integrace cizinců se věnovala členka a aktivistka italské strany Liga Monika Pilloni společně s poslancem Jiřím Kobzou (SPD). Evropské plány na migrační politiku považují za další způsob, jak zdevastovat už tak poškozenou evropskou ekonomiku. „Jde o to nás všechny nacpat do dluhového otroctví vůči evropským a nadnárodním bankám,“ říká poslanec, jenž to vidí jako jeden z mnoha důvodů, proč odejít z EU. Pilloni popsala, jak se ekonomická krize drasticky prohlubuje i v Itálii, kde rychle roste nezaměstnanost. Migranti jsou dnes jediní, kteří v Itálii mají zaručený příjem.

„Jen migranti mají jistý příjem!" Pilloni popsala Itálii ve spárech covidu. Kobza varoval, co hrozí Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza

Podle Kobzy už nemají ilegální migranti žádný důvod mířit do Evropy. „Nebudou tu dělat už vůbec nic. Budou žít z podpory, na kterou si my a ostatní členské státy EU budeme muset půjčovat v mezinárodních bankách a prohlubovat naše národní dluhy, které naši vnuci budou muset splácet, budou-li mít z čeho,“ uvádí poslanec.

Anketa

Souhlasíte s důvody, proč Daniel Hůlka vrátil státní vyznamenání?

21%
67%
hlasovalo: 22718 lidí

„Evropské plány na novou migrační politiku mi přijdou jako další způsob, jak zdevastovat už tak poškozenou evropskou ekonomiku. A všechny nás nacpat do dluhového otroctví vůči evropským a nadnárodním bankám, které na této krizi samozřejmě vydělávají naprosto neskutečné peníze,“ pokračuje Kobza. Zmiňuje, že nelegální migraci vedle různých mafií podporují i legálně zřízené organizace, neziskovky, migrační agentury EU a nejrůznější aktivisté.

„Je spousta důvodů, proč bychom měli odejít z Evropské unie. Není otázka, co s námi bude, když z EU odejdeme – ale co s námi bude, když v ní zůstaneme,“ upozorňuje poslanec za hnutí SPD.

Členka a aktivistka italské strany Liga Monika Pilloni, žijící v Itálii, popsala tamní situaci od chvíle, kdy byla na začátku března na miliony obyvatel severní Itálie uvalena karanténa. „V této době lidé nemají našetřeno dostatečné množství peněz. Po jednom až dvou měsících začaly skutečně velké problémy. Už se jednalo o to, co dát na stůl. Rodiny žily z pomoci svých rodičů a prarodičů, kteří dostávali důchod,“ přibližuje Pilloni.

Italský stát v této krizi nezareagoval vůbec dobře, neposkytl pomoc těm, kteří jí potřebovali. „Neposkytl ji ani podnikatelům, ani fyzickým osobám. Spousta lidí nedostala vůbec nic,“ dodává.

Ekonomická krize se v Itálii výrazně prohlubuje, a již nyní je podle Pilloni jasné, že mnoho podniků své provozy nikdy neotevře. „Na konci léta se snažili znovu otevřít svůj provoz, ale nezdařilo se. Nová vlna nezaměstnaných lidí bude obrovská,“ očekává. Migranti jsou dnes tedy jediní, kteří mají v Itálii zaručený příjem. „Tato vláda pro ně dělá vše, ale na občany Itálie se nedostává,“ dodává.

Počátkem roku, před vypuknutím první vlny koronaviru, v Česku pracovalo legálně zhruba 640 tisíc cizinců. Koronakrize přinesla pokles pracovních míst. Kobza poukázal na to, že na jednu stranu je v Česku hromadný odchod zahraničních dělníků, kteří u nás přišli o práci, na druhou stranu nám chtějí vnucovat nezaměstnatelné a nepřizpůsobitelné migranty. „Neumějí česky, neumějí řemeslo, neumějí nic, ale vědí, že tu dostanou 930 eur každý měsíc, z nichž budou financovat i svou rodinu doma,“ připomíná poslanec.

Migraci označil za úžasný byznys pro všechny, kteří se toho účastní. „Peníze tečou jak mafiím, kterým platí migranti, tak z Evropské unie a ze státních rozpočtů k neziskovým organizacím a k dalším institucím, na údajnou pomoc migrantům se integrovat. Pakliže si chceme půjčit peníze, musíme vědět, z čeho to budeme splácet. A my víme, že tyto dluhy nebude z čeho splácet,“ upozorňuje Kobza.

Že jde o naprosto scestnou myšlenku, demonstruje na případu z Německa, kde se například nepodařilo intergrovat už třetí generaci Turků, kteří tam pracují. „Není to proveditelné. Chtít integrovat nelegálního migranta je protimluv. Člověk, který se chce integrovat, přichází s legální identitou a snaží se vybojovat legální povolení, aby někde mohl zůstat a pracovat. Lidi, kteří za sebou zametají stopy a všichni tvrdí, že jim je sedmnáct, že pocházejí ze Sýrie, ale neumějí slovo arabsky... to vypovídá o tom, co chtějí v Evropě dělat,“ pokračuje Kobza.

Jediný efekt toho všeho je narůstající násilí a zločinnost. „Narůstá kriminalita, obchod s drogami. Narůstá prostituce. Zapojují se do odloučeneckého světa,“ zmiňuje poslanec něco takového jako nepřípustné. Připomíná, že historicky Česko nabíralo vlny uprchlíků z občanských válek v Řecku, v Bulharsku atd. „Tyto lidé ale přišli s úmyslem tu pracovat, platit daně – a ne obejít bezpečnostní systém a využít systém sociální,“ zdůrazňuje.

Migrace – ta kontrolovaná a legální – podle Pilloni vždy byla, je a bude přínosem. Ale nelegální migrace, ta je vždy „rouškou kriminality“. „Pašeráci nakupují drogy a zbraně, které mohou otočit proti nám. Taková je situace,“ shrnuje závěrem téma migrační politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…