,,Jsem kretéééén!" Rey Koranteng, Leoš Mareš, ,,šmejd z ČT" a další terčem Těžkého Pokondra. Jde o Babiše

09.01.2019 8:06

Hudební duo Těžkej Pokondr upoutávalo vždy pozornost originálními texty, kterými obohacovalo převzaté slavné melodie. Občas přitom neváhalo zajít až za hranu korektnosti. V poslední době se ale „Pokondři“ pokoušeli zcela otevřeně vyslovovat k politice, zejména v písních Schízy a Kretén, mířených na premiéra Babiše a prezidenta Zemana.

,,Jsem kretéééén!" Rey Koranteng, Leoš Mareš, ,,šmejd z ČT" a další terčem Těžkého Pokondra. Jde o Babiše
Foto: Printscreen Youtube
Popisek: Těžkej Pokondr v písni Kretén

Píseň „Schízy“ pojednává o známé kauze syna premiéra Babiše a začíná slovy: „Můj fotr řek, že je to schizofrenie“… V oficiálním videoklipu k písni je možné vidět řadu glos k celé kauze kalibru „Babisch – synů a dcer se zbavíš“.

V písni „Kretén“ přímo vystupuje Andrej Babiš (s krabicí koblih a čapím hnízdem na hlavě) a Miloš Zeman, klátící se o holi. Vrcholným kouskem je v ní Jiří Ovčáček, olizující fotografii prezidenta Zemana.

V textu písně zpívá zmíněný „kretén“ moudra jako „jsem odborník na migraci a kdo mou argumentaci neuzná, je pro mě havloidní šmejd“ a vytrvale vyhrožuje „dám ti na budku“, protože ví, že „nejlepší je Putin“.

Anketa

Považujete Ukrajinu za spojenecký stát?

3%
97%
hlasovalo: 10516 lidí

Písně se šíří internetem a mají tisíce zhlédnutí. Přesto se „Pokondři“, nebo přinejmenším jeden z nich, cítí cenzurováni.

Jeden z členů skupiny, Roman Ondráček, se ale teď na oficiálním Facebooku kapely rozhodl zúčtovat se všemi, kteří jeho písním nepřáli. Nejprve děkoval: Foru24.cz Pavla Šafra (respektive jeho redaktoru Vilému Besserovi), Janu Hrušínskému, Janu Hřebejkovi, Zdeňku Svěrákovi či Jiřímu Mádlovi.

A pak přešel k velkým zklamáním, tedy k těm, kteří prý písni „Schízy“ házeli klacky pod nohy. Kromě vydavatelství Supraphon, kde prý probíhá doslova „podraz a cenzura“, jsou to zejména média, která odmítala dát písni prostor.

„Nechápu, proč se tak hrdí ‚bojovníci‘ nečekaně připo... a nechtěli si nás pozvat na férovou debatu do svých médií,“ rozčiluje se Ondráček, načež jmenuje Martina Veselovského a Emmu Smetanu z DVTV, moderátora Leoše Mareše, Lucii Výbornou z Radiožurnálu, a také „investigativního novináře“ Janka Kroupu. Ti všichni se prý k písničce o Babišovi postavili zády. Ohledně Českého rozhlasu Ondráček spekuluje o tom, že zákaz asi přišel od šéfredaktora Jana Pokorného, nebo přímo od ředitele René Zavorala.

Jakýsi „jeden šmejd“ z České televize prý zakázal pouštět píseň „Kretén“ v poledním vysílání maminkovské talk show „Sama doma“. Velký hrdina jménem Jan Kraus prý píseň do svého pořadu odmítl taky, na přímý zákaz dramaturgyně pořadu Simony Matáskové.

Schytal to i moderátor TV Nova Rey Koranteng, který sice nemá s písni nic společného, ale dovolil si „pozvat pana Bureše“ – tím je patrně míněn rozhovor, který poskytl premiér Babiš TV Nova ke kauze údajného „únosu“ jeho syna na Krym.

Ondráček se pak opakovaně přirovnává ke zpěvákovi Georgi Michaelovi, který prý také kvůli svým písním musel zápasit s cenzurou.

Ondráček si dokonce vypůjčil termín od prezidenta Miloše Zemana, když psal, že čeští „lepšolidé“ předvedli, co jsou ve skutečnosti zač.

Když si někdo v diskusi pod sáhodlouhým facebookovým příspěvkem dovolil nesouhlasit, schytal to naplno. Jednoho diskutujícího se Ondráček vyptával, zda nemá bipolární poruchu osobnosti jako dcera premiéra Babiše a vzkazoval mu: „Hlavně si dej na svůj profil TGM, ty jelítko.“

Je třeba dodat, že Miloš Pokorný, druhá polovina dua Těžkej Pokondr, se účtování s „cenzůrou“ nijak neúčastnil. Dokonce z Ondráčkových slov nepřímo vyplývá, že s jeho výlevy nesouhlasí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…