„Jste mimo parlament.“ A Konečná utnula Pekarovou, až se přidal i Šlachta

11.09.2022 22:37

Komunální a senátní volby se blíží. Inflace přitom negativně ovlivňuje většinu domácností, je ve výši 17,5 %. Ovlivní to výsledek voleb? V předvolební superdebatě CNN Prima News se utkali Marian Jurečka (KDU-ČSL), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Vít Rakušan (STAN), Michal Šmarda (ČSSD), Kateřina Konečná (KSČM) a Robert Šlachta (Přísaha). Po více než hodině pořadu Konečná stále drtivě vede v diváckém SMS hlasování.

„Jste mimo parlament.“ A Konečná utnula Pekarovou, až se přidal i Šlachta
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Markéta Pekarová Adamová a Kateřina Konečná

Tyto volby se konají rok po volbách do Poslanecké sněmovny, kdy vládu Andreje Babiše (ANO) vystřídala pětikoalice pod vedením Petra Fialy (ODS). Budou tyto volby jakýmsi referendem o vládě? Řeč byla zejména o cenách energií.

„My jsme postupovali logicky, nejprve mít zásoby,“ zmínil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), proč se řeší zastropování cen až nyní. „Úsporný tarif bude fungovat, tím vyplatíme lidem finance,“ řekl Rakušan.

Sledujte ZDE

Šmarda však následně odmítl, že by vláda dělala maximum. „Spousta lidí věděla, že ta opatření budou zapotřebí. My jsme ta opatření navrhovali. Neměli jste být arogantní a měli jste si je přečíst,“ rozhorlil se Šmarda na Rakušana. 

„Kolik vláda měsíčně uvolní těm lidem, kteří to potřebují?“ zeptal se jeden z diváků v publiku všech.

Podle Rakušana je například účinnou pomocí pět tisíc korun na dítě, o čemž  pětikoaliční vláda rozhodla.

„Když říkáte, že lidé těchto pět tisíc chválí, co jiného mají dělat, když jste jim jinak nedali nic? Podívejte se, jak lidé dnes žijí,“ rozčílila se následně lídryně KSČM Konečná.

„Důležitá je suma nejenom za jeden měsíc, ale vcelku. Je ale důležité, abychom nezadlužili naše děti. Důležité je, že vláda pomáhá, snaží se o maximální jednoduchost té pomoci, ale bavme se také o příčinách těch vysokých cen energií: Putin je proti nám využívá jako svou válečnou zbraň,“ zmínila Pekarová Adamová.

„Jsme v nejsložitější situaci od druhé světové války,“ poukázal Jurečka. Podle něj je důležité také hledět na to, kde se na případnou pomoc berou finance, neboť to budou následně muset „zaplatit naše děti“.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Když přišla řeč na zdanění nadměrných zisků, došlo k přestřelce mezi lídryní TOP 09 Pekarovou Adamovou a komunistickou předsedkyní Konečnou.

„Baví mě to. Že vy konečně říkáte, že musíme zdanit nadměrné zisky,“ pustila se Konečná do Pekarové Adamové. „My jsme byli první, kdo jsme to navrhovali. Já jsem fakt vděčná, že jste i bez svetru prozřela,“ připomněla Konečná a řekla, že rádi tyto návrhy podpoří.

„Jste mimo parlament, my vaši podporu nepotřebujeme. A doufám, že už tam ani nebudete,“ pronesla Pekarová Adamová.

Konečná se však nedala: „Kdybyste měla odvahu kandidovat sama, tak tam taky nejste,“ opáčila Konečná. Na její stranu proti Pekarové se pak přidal i Šlachta, Pekarová Adamová však odvětila: „Nemějte péči.“

„Když necháte dámy, aby si to mezi sebou vyříkaly, je z toho štěkání přes celý sál,“ zareagoval následně Šmarda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…