„K*rvy!” Děti a roušky: Vztek. A info: Děti vás chrání

13.10.2021 10:44 | Ze sítí

Kurvy starý. Vymatlaný. Takové názory znějí českým internetem po televizních slovech Romana Prymuly, že za přísná pravidla pro školáky v pandemii mohou jejich rodiče, kteří se nechtějí nechat očkovat. V protikladu s jeho názorem lékař imunolog Jiří Šinkora říká, že „děti jsou nejlepší vakcína“, a pokud vás nakazí covidem, může to pro vás být i přínosné.

„K*rvy!” Děti a roušky: Vztek. A info: Děti vás chrání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představení očkovacího autobusu hlavního města Prahy před budovou magistrátu

Ve facebookové skupině Nejsme vaše loutky vyvolala velké rozhořčení debata Romana Prymuly s doktorem Zdeňkem Hostomským a také Jaroslavem Flegrem na Prima CNN. Potkali se v tamní odlehčené podvečerní relaci „Co Čech, to politik“.

Sprostá slova zaznívala zejména kvůli Prymulovým slovům, že pravidla pro žáky ve školách slouží i k tomu, aby jejich rodiče motivovala k očkování. Dokonce řekl, že roušky ve školách jsou důsledkem neochoty rodičů k vakcinaci.

„Ten Prymula je kretén. Tedy vědomě trápí děti, protože někteří dospělí ještě mají zdravý rozum,“ nechápali diskutující.

Diskutéry také pobouřilo, že oba účastníci debaty byli bez roušek, zatímco děti jsou nuceny trávit ve školách se zakrytým obličejen celé hodiny a dny. „Doufám že jednou přijde doba, kdy se dostanou do rukou lidu. A ten je bude soudit,“ psal jeden z diskutujících.

Jiný vyjádřil názor, že sedět by účastníci debaty určitě měli, spíše ale v blázinci. Padly i názory, že úplně na konci bude Roman Prymula za tyto věci sedět v pekle.

Proti názoru o nezbytnosti rouškování školáků se staví například doktor Jiří Šinkora, který vyjádřil názor, že „děti jsou nejlepší vakcína“. Předávají totiž jen malou dávku viru, kterou má lidské tělo mnohem větší šanci zvládnout. A tím zároveň získává imunitu. Děti jsou tedy s nadsázkou „třetí dávka vakcíny“.

Nákaze se podle něj nevyhne ani očkovaný člověk, výhoda vakcinace je však v tom, že po ní je uchráněn od těžkého průběhu nemoci.

Teorie, že očkování chrání před nákazou, byla vyvrácena naposledy v Singapuru, který je masivně proočkován, přesto vyhlašuje lockdown. „To je dobře, že se Singapur tak skvěle proočkoval a díky tomu se dokázalo, že ohledně šíření SARS-Cov-2 je to úplně k ničemu,“ poznamenává k tomu Šinkora.

Ten také v dalším příspěvku nazval současný růst čísel nákazy jako „podzimní vlnku“ a nechápe, proč se těchto čísel stále někdo děsí. Tento vývoj je totiž zcela předvídatelný a nevyhnutelný. Podstatné je, že většinu nakažených tvoří mladí lidé, kteří si s nákazou poradí.

U starších pacientů, kteří dnes končí na jipkách, to podle něj byla hazardní sázka, že si s tím poradí. „Všichni měli šanci včas se naočkovat, což určitě může (ale nemusí) pomoci, a tím úloha očkování končí,“ přeje jim Šinkora hodně štěstí na kyslíku.

Neodsuzuje je však za to. Risk je podle něj standardní součástí života. On sám si také nestěžuje, co všechno jej bolí po pádu ze stromu, zapříčiněného „debilitou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…