„Karel, do h*vna zajel.“ Suchánek málem nevydýchal Havlíčka. A vzal to hopem i se Schillerovou

08.02.2021 21:15

Vládní politici v posledních dnech zažívají krušné chvíle, jelikož jim jejich vlastní záběry na sociálních sítích mapují momenty, kdy sami porušují vládní doporučení, či v případě ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) i platné zákony a bezpečnost provozu. Přešlapy vzbudily četné reakce, ke kterým se nyní připojil i komik Michal Suchánek. U jedné ze zpráv měl značný problém, aby ji vůbec vydýchal.

„Karel, do h*vna zajel.“ Suchánek málem nevydýchal Havlíčka. A vzal to hopem i se Schillerovou
Foto: Repro Instagram suchanek.michal
Popisek: Komik Michal Suchánek vydýchává přešlapy členů vlády

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí
Poslední dny se představitelům vlády na sociálních sítích příliš nedaří. Své o tom ví ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), kterou jeden z příspěvků vyšel dosti draho.

Ministryně se v minulém týdnu rozhodla vypravit na přepadovku obchodů a lékáren, aby osobně zkontrolovala prodej respirátorů. Jejich prodejcům vláda odpustila DPH, a tak se sama vyrazila přesvědčit, zda prodejci v obchodech a v lékárnách skutečně ceny respirátorů snížili.

Zatímco respirátor v automobilu měla, chyběla jí v dané chvíli značněji důležitější věc. Na záběrech Schillerová totiž v jedoucím autě postrádala bezpečnostní pás.

Riskantní chování ministryně na silnici neskončilo jen u negativních komentářů, poté, co se přiznala, že za jízdy skutečně nebyla připoutaná, rozhodla se chybu odčinit zasláním deseti tisíc korun Českému sdružení obětí dopravních nehod.

Suchánek přešlap šéfky resortu financí okomentoval tím, že pro to „má pochopení“. Zároveň přiložil video, na němž dosti vytrvale kroutí hlavou za prozpěvu: „Alena je prostě nespoutaná! Nespoutaná!“

Brzy připojil i reakci na další ministerský přešlap. Tentokrát se nejednalo o Schillerovou, nýbrž o ministra dopravy, obchodu a průmyslu Karla Havlíčka (za ANO).

Havlíček vzbudil pozornost tím, že se v sobotu vypravil na výlet lokálkou na jih Čech. Výlet se psem dokumentoval ministr fotografiemi z Černé v Pošumaví a z břehů lipenské vodní nádrže.

Přestože by se zdál Havlíčkův výlet jako příjemné trávení víkendu, příliš již nesedí v kontextu slov ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), jenž za vládu nabádá občany, aby zůstávali zavřeni doma. Vše navíc podtrhuje fakt, že krátce před Havlíčkovým výletem nadnesl Blatný možnost, že by chtěl českým občanům zakázat pohyb mezi jednotlivými kraji, důvodem mají být právě výletníci, kteří míří na hory a do příhraničních oblastí.

Zatímco u Schillerové se Suchánek ještě držel, u Havlíčka to již nezvládl. Při čtení zprávy se notně pohupoval, po čemž již skončil v grimasách a denní světlo spatřil i jeho jazyk. Po chvíli již skončil v záchvatu a zprávu sotva vydýchával.

A jak Havlíčkovo dobrodružství se psem komentuje? „... aneb Karel do hovna zajel. (Myslím tím to, od toho psa!)“ vyjádřil se Suchánek.

Michal Suchánek podobné dění týkající se vládních nezdarů a covidu-19 prostřednictvím svého Instagramu mapuje již delší dobu, občas je jeho humor lehce černější.

Ostřejší pojetí mělo například video o vakcíně, které se s vládními spoty na TikTok příliš srovnávat nedá. „Na vakcínu se sice bude čekat dlouho, ale dobrá zpráva je, že čekárny máme připravený,“ řekl komik na videu a přidal záběr na zasněžený hřbitov. Vše završil komentářem: „Čekárny připraveny.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…