Na klubu poslanců ANO vznikl konflikt mezi Babišem a Kolovratníkem

08.02.2019 14:24

Jedním z hostů letošních Otázek Václava Moravce byl poslanec a dopravní expert hnutí ANO Martin Kolovratník. Muž, o kterém jsme psali v souvislosti s velmi negativně vnímanou osobou Jiřího Frkala, který má Kolovratníkovi pomáhat s byznysem. Martin Kolovratník dokonce svého času mínil, že by se mohl stát náhradníkem za pomalu končícího Dana Ťoka. Jenomže jak je na tom tenhle nenápadný poslanec uvnitř ANO? To přiblíží situace, kterou naší redakci už na začátku týdne popsal jeden z poslanců.

Na klubu poslanců ANO vznikl konflikt mezi Babišem a Kolovratníkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda volební komise Martin Kolovratník blahopřeje Petru Fialovi ke zvolení místopředsedou sněmovny

Aktuální rozložení karet je jasné. Na Dana Ťoka má výrazný vliv skupina PPF, PENTA a firma J&T. Častým hostem ministra Ťoka je prý rovněž komunista Filip, který si podle našich zdrojů zakládá na kšeftech jako nikdy v minulosti. Filipovým kontaktům, minulosti a obchodním aktivitám se ostatně budeme věnovat v příštím týdnu.

Dan Ťok má ovšem i problémy hmatatelného rázu. Těmi jsou především D1 a dostavba - nedostavba D11. Zde dokonce Ťok podnikl podle našich zjištění kroky, aby ministerstvo vypovědělo smlouvy dříve, než je vypovědí firmy, jež mají hradeckou dálnici prodloužit. Prostě chtěl ukázat, že tu bitvu neprohrál. Nic naplat, podle všeho tento roky sloužící a vcelku sympatický ministr brzy o své pomyslné žezlo přijde a skončí.

Kdo jej nahradí? V ANO se dlouhodobě spekulovalo o dvou jménech: Petr Vokřál, někdejší brněnský primátor, a právě Martin Kolovratník. Rozhodnutí bude záležet na premiéru Babišovi, který si to prý bude muset rozmyslet, jak nám řekl jeden z jeho spolupracovníků. Že šlo spíše o humor, není potřeba rozvádět, jelikož Babiš podle našeho jiného zdroje z Agrofertu „naprosto nic nezapomíná. Je tedy jasné, zdali to má, nebo nemá Dan Ťok spočítané.

Naší redakci se podařilo už v pondělí promluvit s poslancem ANO, který během rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popsal vcelku svéráznou konverzaci, jež proběhla před několika týdny na klubu poslanců. Bylo to prý krátce po účasti Martina Kolovratníka v OVM.

„Popsal bych to tak, že na klubu se řešil výstup v OVM, premiér si četl, a když byla diskuse, Dan Ťok něco řekl, že by se ty věci měly mediálně interpretovat jinak," uvedl náš poslanecký zdroj. Na to se prý začal Andrej Babiš zajímat o celou věc a vstoupil do zdánlivě nenápadné diskuse. „Premiér velmi konstruktivně uvedl, že pořad také chvíli sledoval a že mu přišlo, že Martin Kolovratník pracoval v televizi hlavně na svém PR, nebylo znát, že je v týmu ANO a nepodržel ani Dana Ťoka. Byla to výrazná, ale konstruktivní a věcná kritika, kterou Kolovratník s úsměvem odvracel tvrzením, že to tak není."

Už z této diskuse prý bylo patrné, že Martin Kolovratník ministrem dopravy nikdy nebude.

V souvislosti s výše uvedeným Jiřím Frkalem oslovují ParlamentníListy.cz desítky východočeských firem (JKJ Stavební spol., H.A.C stavební firma, CHRPA, Chládek a Tintěra, Miros, dopravní stavby, Eurovia, IM-projekt, M-Stav a další), aby přinesly očité svědectví, jak v dnešní době probíhá rozdělování zakázek v oblasti dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …