„Makat, očkovaní!“ Už 40 % nakažených, končí sranda. Lidé trpí

02.11.2021 7:31 | Ze sítí

Již dlouho někteří vědci upozorňují na to, že i očkovaní mohou šířit koronavirus. Nyní se přidalo sdružení SMIS s příběhem, jak se může přes očkované, kteří bez příznaků nemusí do karantény, dostat vir až k záchranářům nebo pracovníkům v domovech pro seniory. Hlavní hygienička a ministr Vojtěch by prý měli zbystřit. „Nakazí se očkovaní, co si bláhově myslí, že jsou chráněni před nákazou," varoval také molekulární biolog Omar Šerý. A ozval se znovu pirátský expert na zdravotnictví Dostál, který také pálil směrem na ministerstvo.

„Makat, očkovaní!“ Už 40 % nakažených, končí sranda. Lidé trpí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Povinné testování zaměstnanců Úřadu městské části Praha 8 na Covid 19 začalo. Všech 300 zaměstnanců městské časti se podrobí testům vždy v úterý a ve čtvrtek od 8 do 16 hodin

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42752 lidí
Jak dokazují čísla zveřejněná pirátským expertem na zdravotnictví Ondřejem Dostálem, i očkovaní lidé se s covidem dostávají do nemocnic, byť v menší míře. Očkování má dle studií snižovat pravděpodobnost, že dotyčný někoho nakazí, nicméně jak varuje například imunolog Jiří Šinkora, i očkovaný stále může být infekční.

Právě na to naráží SMIS, sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků, které založili mikrobioložka Hana Zelená, imunoložka Zuzana Krátká, mikrobiolog Václav Fejt, matematik Tomáš Fürst a statistici Stanislav Katina a Arnošt Komárek. Podle nich dochází k nekontrolovanému šíření epidemie právě kvůli očkovaným a systému, který je nastavený podle domněnky, že očkovaný nemůže nemoc šířit.

„Očkovaný Zdenek (54) se v práci nakazil virem SARS-CoV-2 a zůstává doma v izolaci. Jeho očkovaná manželka Alena (51) žijící ve společné domácnosti sama aktivně volá na OHS, aby se ujistila o možnosti karantény. Zjistí, že pokud nemá žádné příznaky, nemá na karanténu nárok. Alena je učitelka na ZŠ, takže následující dny se pohybuje mezi školou plnou žáčků, obchodem a domovem s nemocným manželem. Po 5 dnech dostává Alena rýmu, kašel, teplotu a 6. den u ní PCR test potvrzuje infekci SARS-CoV-2, takže zůstává doma v izolaci po boku svého nemocného manžela...a dvou zatím zdravých dcer. Infekci je ale 'potřeba vyvézt' i z města! Starší 19letá očkovaná dcera Aleny bez nároku na karanténu odjíždí na povinné semináře do školy v Praze. Mladší 16letá dcera Aleny infekci šíří 'jen' na SŠ v místě svého bydliště..." popisuje sdružení jeden z takových příběhů.

„Vraťme se ale do ZŠ, kde pracuje naše Alena. Za 5 dní, než se u ní projevily příznaky infekce, stačila sama nakazit minimálně 12 svých neočkovaných žáků a další dvě očkované kolegyně. Neočkovaní žáčci zůstávají doma v izolaci, ale jejich očkovaní rodiče nemají nárok na karanténu, takže chodí dál do práce a dál potencionálně šíří infekci, stejně jako očkovaní manželé dvou nakažených učitelek, kolegyň naší nemocné Aleny," pokračuje SMIS. A zakončuje: „Očkovanou učitelku ZŠ Marii (48) nakazila ve škole její kolegyně Alena (51), kterou nakazil manžel Zdenek (54). Marie zůstává doma v izolaci, ale její očkovaný manžel Petr (53) a očkovaný syn Marek (26) nemají na karanténu nárok, takže musí chodit dál do práce...alespoň do doby než se u nich objeví příznaky infekce. Petr pracuje v domově seniorů, Marek je záchranářem."

Dle SMIS se jedná o reálný příběh, o který by se měli zajímat hlavní hygienička Svrčinová, končící ministr Adam Vojtěch, jeho nástupce, noví poslanci, i odborníci ze skupiny MeSES a z klinické skupiny.

O epidemii neočkovaných a „bláhovosti" očkovaných, kterou vyhlásil ministr zdravotnictví Vojtěch, mluvil nedávno také molekulární biolog Omar Šerý. „Analýza pozitivních výsledků z Brna z posledních několika dnů: ze všech pozitivních osob je 40 % plně očkovaných, 3 % reinfekcí a zbytek neočkovaných. Většina očkovaných ale není posílána na testy. Nelze tedy tvrdit, že se jedná o epidemii neočkovaných." A doplnil: „Raketový růst pozitivních osob se dnes v Brně dostal na 17,8 % pozitivních. Z mého okolí pozoruji, že se nakazí očkovaní, co si bláhově myslí, že jsou chráněni před nákazou a nechrání sebe ani okolí a pak ti, co ještě COVID-19 neprodělali. Zatím nepozoruji reinfekce..."

Jako již pravidelně, Ondřej Dostál zveřejnil čísla za neděli z reportu pro poslance a senátory. Opět pokračuje trend, že ti, kdo covid prodělali, tvoří malou, až mizivou část jak pozitivně testovaných, tak hospitalizovaných. Podotkl také, že menší počet testů nemá vliv na obsazenost nemocnic.

V této souvislosti si pak Dostál rýpl do náměstkyně ministra zdravotnictví Martiny Koziar Vašákové. „Jedním ze zásadních záseků, proč se zastavila vůle lidí se očkovat, byla ohromná předvolební kampaň na propagaci protilátek a takzvané přirozené imunity, to udělalo ohromnou škodu ve vakcinaci. Byla to totální dezinformace a propagace věcí, které nemají žádný odborný podklad," tvrdila Vašáková na CNN Prima News. Prohlásila ještě: „Uvedli jste tím lidi v omyl, ti lidé kvůli tomu nebyli naočkovaní a teď jsou na JIP a ARO odděleních."

„Expertka z MZČR Vašáková tvrdila do TV, že kvůli 'dezinformaci' o přirozené imunitě získané proděláním nemoci leží dnes nenaočkovaní pacienti na JIP. Podle dat z MZČR přibylo dnes takových neočkovaných prodělavších na JIP přesně...nula..." kopl si Dostál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…