„Máme deset dní klid! Snad pochopí, jak šlape po našich právech,“ demonstranti se na Letné vysmáli Vojtěchovi, že má covid

28.11.2021 15:35

Na pražské Letné se dnes v rámci akce Chcípl PES sešly tisíce odpůrců protiepidemických opatření, společně se vysmáli ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (za ANO), který dnes na svém twitteru oznámil, že má covid. „Snad v karanténě pochopí, co vše působí občanům,“ hřímal předseda iniciativy Chcípl PES a majitel pražské restaurace Šeberák Jakub Olbert.

„Máme deset dní klid! Snad pochopí, jak šlape po našich právech,“ demonstranti se na Letné vysmáli Vojtěchovi, že má covid
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jakub Olbert

Šéf resortu zdravotnictví Adam Vojtěch dnes uvedl, že mu vyšel pozitivní test na koronavirus, má prý mírný průběh. „Z pátku na sobotu mi nebylo dobře, proto jsem si včera došel preventivně na PCR test. Ten bohužel ukázal, že jsem pozitivní. Nastupuji tak do čtrnáctidenní izolace. Díky očkování mám mírný průběh, a budu tak pracovat z domova,“ oznámil prostřednictvím svého tweetu.

 

 

Když tuto informaci předal odpoledne protestujícím Olbert na Letenské pláni, dav jásal nadšením. „Já pro vás mám pravděpodobně dobrou zprávu...,“ řekl směrem k publiku smějící se Olbert do mikrofonu a o pár vteřin později přiblížil, oč se jedná: „Máme minimálně tak deset dní klid. A víte proč? Protože Adam je v karanténě!!!“ zakřičel, načež dav začal nadšeně tleskat a křičet heslo„Adame, děkujeme“.

„Ne, nepřeji nikomu nic zlého, samozřejmě ani Adamovi Vojtěchovi, ale doufám, že bude doma přemýšlet o tom, jak ničí národ, jak šlape po našich právech. Bude na to mít čas, protože pokud má covid, tak musí být doma, ať je očkovaný, nebo není,“ doplnil a dav jásal.

„Samozřejmě mu přejeme, aby se uzdravil, ale aby hlavně pochopil, co působí nám, občanům. Protože doteď vůbec nevěděl, co ta jeho rozhodnutí dělají s českým národem! Nevěděl a teď to, doufám, pochopí!“ dodal Olbert a společně s účastníky skandoval: „Vojtěchu, do lochu!“

Olbert na závěr pozval 31. prosince na Staroměstské náměstí, kde hnutí Chcípl PES bude od 18.00 pořádat demonstraci za svobodu v roce 2022.

Akce započala ve 13.00, konec je plánován na 20.00. Kromě hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES se na pořádání akce podílí řada dalších uskupení, například Trikolóra, Svobodní, Švýcarská demokracie nebo Manifest. Lidé na místě diskutují s právníky a s lékaři, kteří zodpovídají jejich otázky o epidemii a o tom, jak se bránit protiepidemickým opatřením vlády. Podepisují zde také petici proti povinnému očkování.

Na místě je také stánek s pivem, u kterého se tvořila fronta na desítky metrů, i když podle vládních opatření se od pátečních 18.00 nesmí pít alkohol na veřejnosti. Žádný z účastníků také neměl roušku či respirátor. Lidé na místo dorazili s českými vlajkami a s přeškrtnutými vlajkami EU, drželi transparenty s přeškrtnutými injekcemi a nápisy „Nechceme totalitu“, „Nedovolíme další lockdown“, „Nesplníte – poletíte. Tečka“ či „Svobodu“. Nechyběly portréty „zrádců národa“, mezi nimi Babiš, Vojtěch, Flegr, Maďar, Kubek, Prymula, a vedle něj dokonce Hitler i Mengele.

Podle odhadu policie bylo ve 13.30 na akci zhruba 2 500 až 3 000 lidí. Na místě na akci dohlížejí desítky policistů. Demonstrace, kterou hnutí pořádalo 17. listopadu na Staroměstském náměstí, se podle odhadu policie tehdy zúčastnilo asi 10 000 lidí.

 

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …