"Maorská princezna" je prý skutečné zvíře. Klisna Bémovy ženy

27.03.2012 20:20

Telefonoval si lobbista Roman Janoušek s pražským exprimátorem Pavlem Bémem skutečně o koních? Podle zjištění deníku Insider se za přezdívkou „Maorská princezna“ neskrývá nikdo jiný, než skutečná Maurská princezna – reálně existující klisna Bémovy ženy, informoval o podrobnostech deník Insider.

"Maorská princezna" je prý skutečné zvíře. Klisna Bémovy ženy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

Termín Maorská princezna používala média jako příklad kódované komunikace mezi mocnými muži na zveřejněných nahrávkách. Pavel Bém, který se vypravil na zahraniční cestu do Gruzie, potvrdil v SMS zprávě pro server Aktuálně.cz, že se jedná o klisnu anglického plnokrevníka. „Patří mojí ženě, životní koňařce. Já mám hory, ona koně,“ napsal poslanec, který v současné době na vlastní žádost pozastavil platnost stranické knížky ODS.

Zjištění deníku Insider Bémova slova potvrzují. Jedenáctiletá bílá klisna se narodila v chovu firmy Dox Zlín, která vznikla z JZD Slušovice Františka Čuby. „Ale není to žádný ‚zlatý' závodní kůň. Běhala kdysi dávno ‚čtyřkové‘ dostihy,“ dodal Bém.

Podle zjištění Insideru skutečně Maorská princezna v letech 2003 až 2006 závodila za stáj Protendon Hulínský v nejslabší kategorii. Vyhrála navíc pouze dvakrát na závodištích Tochovice a Kolesa u Kladrub.

„Stála šedesát tisíc, a to mojí ženu, prosím. Je ustájená u Radčiny kamarádky v úplně obyčejné maštali,“ uzavřel primátor svoje vysvětlení jednoho ze záhadných pojmů z nahrávky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…