„Migranti útočí na koupalištích? Změna klimatu je důvod!“ Německo ve varu

05.04.2023 9:22

Minulý rok v létě došlo v Německu k nepokojům na několika veřejných koupalištích. Jednalo se o muže s migračním původem a incidenty v Německu tak podnítily debatu o integraci migrantů. Německá stanice WDR nyní přišla s vysvětlením. Potyčky způsobila změna klimatu. Člen Bundestagu Christoph Ploß (CDU) toto tvrzení považuje za nesmysl. Vytváří jen nové předsudky, říká.

„Migranti útočí na koupalištích? Změna klimatu je důvod!“ Německo ve varu
Foto: Vít Hassan
Popisek: Řehtačkou proti pravičákům

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš znovu premiérem?

77%
hlasovalo: 34692 lidí

Na berlínském koupališti se v červnu minulého roku strhla hromadná bitka stovky mužů, po eskalaci bitvy s vodními pistolemi. Podle Bild.de se jednalo o muže ve věku od 15 do 23 let s migračním původem. Na koupališti museli zasahovat policejní jednotky, došlo k zatčením a několika zraněním. Z důvodu migračních kořenů několika lidí, podílejících se na trestné činnosti, tento incident rozpoutal debatu o integraci migrantů v Německu. Politici i experti tehdy hovořili o „nepovedené integraci“.

Německá veřejnoprávní instituce WDR ve vysílání  nyní přišla s možným vysvětlením tohoto útoku, informuje o tom Berliner Zeitung.

K dalším potyčkám došlo i na koupališti v Kolínu nad Rýnem či Stuttgartu. Podle WDR s těmito nepokoji má co dočinění změna klimatu a potyčky jsou „efektem horkého léta“. WDR se dále ptá, zda bychom se „v souvislosti se změnou klimatu a rostoucími teplotami měli připravit na větší agresi“.

Proti WDR se vyslovil člen Německého spolkového sněmu za CSU Christoph Ploß pro Bild.de. „Úplný nesmysl, vinit z nepokojů klima. WDR by měla vědět: Pokud chcete ututlat kulturní problémy, neumenšujete tím předsudky, naopak tím vytváříte ještě nové,“ prohlašuje člen Bundestagu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…