Minulý týden Pavol Lukša bouchl dveřmi u Kalouska. A teď útočí

05.04.2016 10:08

Naše malá země se někdy tváří, že vyřeší světové problémy. Místo toho by se ale ministři měli věnovat více problémům, které občany skutečně trápí, píše bývalý místopředseda TOP 09 a starosta Čeladné Pavol Lukša. Ten z TOP 09 minulý týden vystoupil na protest proti politice šéfa strany Miroslava Kalouska.

 Minulý týden Pavol Lukša bouchl dveřmi u Kalouska. A teď útočí
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Podle Lukši nám může být poučením nadační fond Generace 21, který se tvářil ve spolupráci s vládou, že vyřeší přesidlování křesťanských uprchlíků z Iráku. Jenže Iráčané si nechali zrušit azyl v České republice a v současné době jsou v Německu. „Rozhodnutí ministra Chovance, který činnost tohoto fondu pozastavil, je opravdu správné,“ pochválil Lukša ministra vnitra.

Celý text je ZDE

Není proti pomoci lidem v nouzi, ale má pocit, že zapomínáme na dění u nás. Podle Lukši totiž v mnoha případech hrozí velké okleštění zdravotnictví. „Jednotlivé nemocnice nemají peníze, zavedený systém letecké záchranky díky rozhodnutí vlády končí a nové řešení podle odborníků může být ještě dražší než spolupráce se soukromými společnostmi,“ varuje s tím, že české zdravotnictví bývalo vždy na vysoké úrovni, ale nyní začíná umírat na úbytě.

Snad se ministr zdravotnictví také podívá z Prahy na venkov

Lukša doufá, že ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) se také podívá z Prahy na venkov a vyslechne si ředitele i lékaře z nemocnic v regionech. „Patrně by některé jeho proklamace vzaly za své,“ myslí si.

Jestli nebude pro hendikepované děti dostatek peněz...

Kritizuje také plány ministerstva školství na zavedení inkluze. „Pokud nebude pro hendikepované děti dostatek asistentů a peněz na ně, může se takové dítě cítit ve třídě hodně opomíjené a sebevíce snažící se učitel při počtu žáků, které má na starosti, se mu nebude moci patřičně věnovat,“ varuje.

A závěrem dodává, že místo křiku kolem Babišova Čapího hnízda a jeho miliard, o nichž všichni dobře věděli při jeho vstupu do vlády a před podepsáním koaliční smlouvy, „by se páni ministři měli více věnovat problémům, které skutečně občany trápí“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…