„Mopslík Šídlo.“ Komentátor Vyoral pochybuje nad nezávislostí průzkumů preferencí, důvod zde

18.01.2020 16:29

Publicista Tomáš Vyoral si položil otázku, zda by novinář a politický komentátor neměl přiznat, že je sám ve střetu zájmů, když už se nejednou vyjadřoval ke střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše (ANO). Poté označil komentátora Šídla za „hlídacího mopslíka vládnoucího eurokratického režimu“.

„Mopslík Šídlo.“ Komentátor Vyoral pochybuje nad nezávislostí průzkumů preferencí, důvod zde
Foto: Repro ČT24
Popisek: Šéfreportér SeznamZpráv Jindřich Šídlo

Anketa

Povede se Vladimiru Putinovi v příštích letech snížit obří chudobu a korupci v Rusku?

85%
15%
hlasovalo: 16477 lidí
Auditoři Evropské komise konstatovali, že český premiér Andrej Babiš (ANO) je ve střetu zájmů, když jako premiér členské země EU spolurozhoduje o rozpočtu EU a zároveň je uživatelem konečných výhod plynoucích z dotací čerpaných premiérovým holdingem Agrofert, který je dočasně odložen ve svěřenském fondu předsedy vlády.

Informace z auditní zprávy získali čeští novináři a opakovaně na ně upozornili. Babiš navzdory těmto informacím tvrdí, že v žádném střetu zájmů není.

Zdá se však, že nemusí být jedinou osobností českého veřejného prostoru, která může být ve střetu zájmů. Publicista Tomáš Vyoral napsal, že ve střetu zájmů je i politický komentátor Jindřich Šídlo, když na jedné straně nezávisle komentuje stranické průzkumy, ale na straně druhé je členem správní rady společnosti STEM, která průzkumy také zveřejňuje.

Člen Správní rady STEM

Publicista Tomáš Vyoral si v této souvislosti na sociální síti položil otázku, zda není ve střetu zájmů nejen Andrej Babiš, ale také Jindřich Šídlo.

„Politický ‚komentátor‘ Jindřich Šídlo ve vedení výzkumné agentury STEM zveřejňující politické preference... Jen abyste věděli... Není to tak trochu jako, jen trošku, jako ne moc, malinko... potenciální střet... nebo to platí jen u Babiše, kterého pan Šídlo tak rád? Ostatně obdobný psí kousek jako ještě nedávno paní Drtinová ve správní radě Sorosova Open Society Fund... To jsou ti hlídací mopslíci vládnoucího eurokratického režimu... eh, pardon, demokracie,“ napsal Vyoral.

Tomáš Vyoral byl jedním z přispěvatelů do anonymní skupiny Antikavárna, kde se „pod palbou“ ocitl prezident USA Donald Trump za svůj tvrdý postup vůči Íránu a usmrcení velitele íránských jednotek Kuds Kásima Sulejmáního. Antikavára označila Trumpovu akci za „humanitární bombardování 2.0“. Nedávná chyba sociální sítě Facebook odhalila, že do anonymně se tvářící Antikavárny přispíval i Tomáš Vyoral. Informaci přinesl server Manipulátoři.cz.

Vedle Vyorala poukázal na možný konflikt zájmů Jindřicha Šídla také publicista Štěpán Kotrba. Ten svůj příspěvek uvedl slovy „Šídlo v pytli neutajíš“.

„Myslíte, že je v civilizovaných zemích možné, aby byl názorově velmi vyhraněný politický komentátor ve správní radě firmy, která provádí průzkumy veřejného mínění, včetně těch politických?“ zeptal se Kotrba. 

Štěpán Kotrba kritizuje Jindřicha Šídla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…