„Muž muž, žena žena.“ Ivan David a odchylky pohlaví. Tvrdý závěr

24.05.2021 7:25

Europoslanec za SPD Ivan David pronesl prosté sdělení: „Pohlaví jsou jenom dvě“. A pak svou myšlenku důkladně rozvedl. Pokud s tím má někdo problém, je to jeho osobní věc, se kterou by neměl zatěžovat celou společnost. Ta musí řešit skutečné problémy. Tak to vidí Ivan David.

„Muž muž, žena žena.“ Ivan David a odchylky pohlaví. Tvrdý závěr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Ivan David

Anketa

Je třeba v Česku víc zdanit nejbohatší?

82%
14%
hlasovalo: 7397 lidí

Ivan David na sociální síti Facebook konstatoval, že pohlaví jsou jen dvě. Jsou jen muži a ženy. Když se někdo narodí v těle muže a mužem se necítí, je podle biologických znaků stále mužem. Vzácně se může stát, že se narodí člověk s pohlavními znaky obou pohlaví, ale stále jde jen o znaky dvou pohlaví - mužů a žen.

Pokud má někdo problém s tím, že je muž či žena, osobně si ho řeší, ale podle Davida je z celospolečenského hlediska toto téma přeceňováno. Podle Davida se tomuto tématu věnuje dokonce takové množství prostoru, že pak není čas řešit skutečné problémy.

„Není žádný důvod zvýhodňovat jedno pohlaví proti druhému. Pohlaví není kvalifikační předpoklad pro běžná povolání. Snad jen muž – manekýnka? Některá povolání a některé sociální role více vyhovují jednomu z obou pohlaví. Muži nemohou rodit a kojit. Ženy obtížněji zvládají těžká břemena. Muži nemenstruují, i když Piráti soudí, že mohou, a je to ‚normální‘,“ poznamenal David.  

„Je mi jedno, jestli mě zastupuje advokát, či advokátka (kdybych to potřeboval), poslanec, či poslankyně. Voliči mají právo si vybírat, a členové stran a hnutí, vybírat koho nominují. Povinná procenta jsou tady jako všude špatně,“ pokračoval.

Nakonec dodal, už trochu mimo debatu o počtu pohlaví, že pokud bude v českém parlamentu většina, která homosexuální partnerství postaví na roveň manželství, nebude se mu to líbit, ale bude to jako demokrat respektovat.

Ivan David o mužích a ženách

Ivan David o mužích a ženách

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…