„Nas*at, vám ani korunu!“ Člověk v tísni spustil pomoc Česku. Jenže lidé si vzpomněli, jak to bylo ještě před pár týdny. A je zle

03.04.2020 9:06

Nevládní nezisková organizace Člověk v tísni se v reakci na ekonomické dopady vyvolané pandemií koronaviru rozhodla pomoci a vyhlásila sbírku SOS Česko. Je určena na pomoc nejohroženějším skupinám, které se ocitají v těžké životní situaci. Se zlou se ale potázala. Na Twitteru, kde sbírku ohlásila, lidé připomínají její minulá vyjádření, kdy se místo pomoci prý obracela k Čechům zády s tím, že pomáhá migrantům.

„Nas*at, vám ani korunu!“ Člověk v tísni spustil pomoc Česku. Jenže lidé si vzpomněli, jak to bylo ještě před pár týdny. A je zle
Foto: clovekvtisni.cz
Popisek: Člověk v tísni - logo

Pracovníci a dobrovolníci neziskovky chtějí sbírkou pomoci například živnostníkům, samoživitelkám, sociálně slabým, lidem v insolvenci nebo těm, kteří přijdou o práci.

Anketa

Podporujete Jana Hamáčka? (Hlasování od 2.4.2020)

37%
63%
hlasovalo: 17969 lidí

Člověk v tísni chce posílit tým svých dluhových expertů a posílil telefonickou linku pomoci pro lidi v těžké situaci. Za důležité považuje také podpořit při vzdělávání doma ty rodiče a žáky, kteří nemají potřebné technické vybavení či přístup k internetu.

„Osobně pevně věřím, že je česká společnost silná a současnou krizi překonáme. I tak budou mezi námi lidé, kteří se ocitnou v nouzi a budou urgentně potřebovat pomoc. Proto jsme vyhlásili sbírku SOS Česko na pomoc obětem koronavirové krize,“ uvedl ke sbírce ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek.

Ne každý však tento záměr považuje za čistý. Někteří neváhali připomenout, jak neziskovka Člověk v tísni zhruba v polovině března odmítla pomoct Čechům. „Nacházíme se ve výjimečné situaci. Člověk v tísni se pomocí lidem v krizích, válkách a složitých situacích zabývá, podstata epidemie je však jiná,“ uvedla ve svém nedávném vyjádření organizace, že pomoct Čechům není prioritou.

Lidé mohou přispět na účet SOS Česko, číslo účtu je 37893789/0300, variabilní symbol 7610053033. Přes web Člověka v tísni lze platit i platební kartou. Přispívat mohou částkou ve výši 200, 500, 1 000 či 3 000 korun, a to buď jednorázově, či pravidelně.

„Nasrat! Ještě před pár týdny jste se odmítli zúčastnit pomoci Čechům. A sotva přišel návrh na uzavření penězovodů, kypíte aktivitou. Nic, vám ani korunu,“ reagoval na sbírku neziskovky v diskusi uživatel vystupující jako Polic@k.

Podobně nelibě zněl další komentář od Boleslava Čeňka: „Huhaha. Dostáváte od Česka miliardy a chcete, aby si Češi pomoc platili sami. Jste PARAZITI a podvodníci,“ napsal rozčíleně s tím, že neziskovky by se měly zrušit.

To už se Člověk v tísni bránil a Čeňkovi doporučil, aby si alespoň ověřil, že žádné miliardy nedostávají.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…