„Nelovte Pokémony, ale muslimy.“ Pojišťovna zuří kvůli zneužití sloganu

26.07.2016 21:52

Na sociálních sítích se objevila pozměněná fotografie sloganu pojišťovny Kooperativa. Na poutačích dálnic původně v narážce na populární hru stálo „Nelovte za jízdy pokémony". Jenže po internetu teď koluje pozměněná fotografie s textem „Nelovte Pokémony, ale muslimy". Pojišťovna se zlobí kvůli poškození svého dobrého jména a zvažuje právní kroky.

„Nelovte Pokémony, ale muslimy.“ Pojišťovna zuří kvůli zneužití sloganu
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

„Pojišťovna Kooperativa se ohrazuje proti tomu, že se na sociálních sítích objevila její pozměněná reklama, která teď útočí na muslimy. Místo původního sloganu ‚Nelovte za jízdy Pokémony‘ začal po sítích kolovat nápis ‚Nelovte Pokémony, ale muslimy‘. Pojišťovna oznámila, že je připravena se proti zneužití svého sloganu bránit právní cestou a zvažuje, že bude chtít i odškodné za poškození svého jména. Falešný inzerát napodoboval charakteristické zelenobílé poutače s vtipnými slogany, které pojišťovna vylepuje na mosty,“ napsal server Aktuálně.cz.

Fotografii s pozměněným textem na sociální síti vyvěsil i Blok proti islamizaci a Kooperativa přešla k okamžité akci. K fotografii doplnila, že požaduje její okamžité stažení, neboť se považuje za slušnou společnost a  nechce, aby bylo její jméno zneužíváno tímto způsobem. Pojišťovna také pohrozila, že provede právní kroky, pokud Blok proti islamizaci příspěvek neodstraní. Politické uskupení příspěvek skutečně odstranilo.

Autorem fotomontáže je podle serveru Martin „Brooch“ Brož, jenž se podle vlastních slov snažil poukázat pouze na to, že pojišťovna sama zneužila nápad někoho jiného, když upozornila na populární hru. Protože je islám nejsledovanějším tématem dne, využil ho Brož jako nosič informace. „Tak jak jinak zareagovat než to na tu přiblblou kampaň napojit,“ vysvětlil svůj postoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…