„Nelze!“ Jakub Železný peskoval za Peskova. Čeští novináři udělali zle

30.03.2022 15:31 | Ze sítí

Moderátor veřejnoprávní České televize Jakub Železný napomenul server Novinky.cz za jeho titulek: Válečné zločiny Rusko nepáchá, souzeno Mezinárodním soudem nebude, tvrdí Peskov. Podle Železného slov jde o devadesátkové psaní titulků a úvodních vět.

„Nelze!“ Jakub Železný peskoval za Peskova. Čeští novináři udělali zle
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jakub Železný

„Promiňte, kolegové ze serveru Novinky.cz, ale to je devadesátkové psaní titulků a úvodních vět... Nelze přece uvozovat(!) text tvrzením(!), které odporuje faktu, ale tímto postavením v textu dojem faktu vyvolá. Jistě ne schválně, ale Dmitriji Sergejevičovi jste pomohli tuhle lež šířit,“ poznamenal Železný.

Promiňte, kolegové z @novinkycz, ale to je devadesátkové psaní titulků a úvodních vět... Nelze přece uvozovat(!) text tvrzením(!), které odporuje faktu, ale tímto postavením v textu dojem faktu vyvolá. Jistě ne schválně, ale Dmitriji Sergejevičovi jste pomohli tuhle lež šířit. J. pic.twitter.com/9D8hGwOy2Y

— Jakub Železný ???? (@JakubZelezny) March 30, 2022

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí
„Pane Železný, děkuji. Tito ‚novináři‘ silně ovlivňují veřejné mínění ve prospěch PR hnutí a stran. Nejde jen o to, že jsou voliči, kteří nepřemýšlejí. Znám mnoho lidí, kteří jsou plně vytížení prací a rodinou, večer prohlédnou titulky a podvědomě vnímají nepravdy,“ poznamenává následně jeden z diskutérů.

„Díky za tento rozbor! Je to důležité. A je to třeba opakovat,“ uvedla pak i další diskutérka.

„Marně přemýšlím a čtu statut mezinárodního trestního soudu... z čeho plyne jurisdikce toho soudu nad státy? Dodnes jsem měl za to, že má jurisdikci pouze nad osobami. Mimochodem, jak by podle Vás vypadal výkon mezinárodní trestního rozhodnutí proti státu? A kdo by ho prováděl?“ zeptal se ale další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…