„Nemá už ani na plavání dcery, pane Fialo!“ Brněnský volič ODS došel přímo k předsedovi

17.02.2022 4:43 | Ze sítí

Rostoucí inflace, která způsobuje nejen zvyšování cen potravin a služeb, začíná cenit zuby na běžné obyvatele republiky. Ve chvíli, kdy se premiér a předseda ODS rozhodl na svém facebooku propagovat kroky, které je mají ochránit, se řada fanoušků ozvala. V drtivé většině se pisatelé k Fialovi postavili zády.

„Nemá už ani na plavání dcery, pane Fialo!“ Brněnský volič ODS došel přímo k předsedovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

„Vysoká cena energií se dotýká všech, ale doplácejí na ni bohužel hlavně ti nejchudší. Adresnou pomocí ve výši tři miliardy korun dosáhneme toho, aby zasažené domácnosti měly dostatečnou podporu státu na výdaje za elektřinu a plyn,“ konstatoval premiér.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34131 lidí
Jeho status přinesl jen několik stovek palců. Mnohem víc bylo písemných reakcí. Většina z nich velice negativních.

„Realita v Brně, mateřské základně pana Fialy? Zdražení potravin, nájmu, energií, kroužků. Díky Vaší politice byla má sestra nucena odhlásit dítě z plavání, nemá na to. Její muž vzal druhou práci na noc třikrát do týdne, aby to dali dohromady. A Vy jste se rozhodli pomáhat komu? Třemi miliardami, které manažeři ČEZ vyplácí na benefitech od roku 2004? Stydím se, že jsem Vás volil,“ uvedl jistý Petr H. Jeho příspěvek Facebook vyhodnotil jako nejvíc relevantní.

Podobných vzkazů, aniž obsahovaly vulgarity, bylo mnoho.

A kdo z nás ty chudé udělal?

„A co takhle se radši starat o to, aby ty ceny nebyly tak nemožně vysoké? Máme největší inflaci v Evropě, nejvyšší ceny energií, extrémní ceny potravin. A jediné řešení, které vás napadne, je vzít erární peníze vybrané od nás všech a rozdávat je chudým. Co je to za řešení? Brzy budeme pod vaší vládou chudí všichni a kde pak budete brát peníze, abyste dotoval celý národ? Dělejte už něco a neseďte pořád někde zalezlej. Bojíte se lidí? Přestaňte řešit pitomosti, jako je hledání ptáka, a starejte se o svou zemi,“ poznamenal další návštěvník Fialova profilu.

„Ano, včera nás, střední třídu, která má hypotéky a zvýšily se nám náklady na energie a nemáme od státu nárok, upozornil ve zprávách ekonom, že tedy musíme omezit alkohol, cigarety, kino a restaurace a další volnočasové aktivity, protože to ostatní potřebujeme k životu a jedině tak se dá ušetřit. Takže skončil covid a teď na to pro změnu nebude...“

Další názory šly do osobní roviny.

Z facebookového profilu Petra Fialy.

Lidé předsedovi kabinetu psali, že je ostuda země, že vytváří paskvily anebo že není chlap. Spolu s tím se našla dlouhá řádka těch, kterým vadilo koaliční jednání ve Sněmovně.

Jemu jsme se dostatečně věnovali, materiály jsou ZDE.

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33255 lidí
„Pane Fialo, energetická a potravinová soběstačnost, navrácení české vody českému státu, to jsou věci, které je potřeba vyřešit naprosto urgentně a bezodkladně! Snižte dočasně daně. Zrušte pandemický zákon, o němž už všichni víme, že namísto ochrany zdraví chce jen ovládnout lidi. Pandu projednejte znovu jindy, v klidu, s odstupem, ve spolupráci s právníky napříč názorovým spektrem. Nový návrh ať má klidně opatření přísná a tresty tvrdé, ale musí respektovat lidská práva, zákony, ústavu a člověka,“ napsala Jana P.

Admin mlčel

Navzdory ostrým slovům byla většina příspěvků věcná a pragmatická, absentovaly urážky i jízlivé komentáře.

Ani to ovšem správce profilu nepřimělo reagovat, natož diskutovat.

„A kdo ty chudé z lidí udělal, pane Fialo? Tohle, kam jste národ přivedli, mají na svědomí polistopadoví politici hlavně z vaší koalice. A vy v tom úspěšně pokračujete! Styďte se!“ uzavřela Mirka H.

Ačkoli premiér nereagoval, jeho tiskové oddělení ano.

Ve středu večer ParlamentníListy.cz obdržely souhrn kroků, které nový kabinet přichystal. Stěžejní je zvýšení důchodů od června letošního roku.

Stane se tak kvůli růstu cen za období od července 2021 do ledna 2022, kdy ceny za domácnosti rostly o 8,2 procenta. Překročily tak hranici pěti procent, která je pro mimořádné zvýšení nutná.

„Vláda ve středu odsouhlasila mimořádné navýšení důchodů o 8,2 procenta. Lidé, kteří pobírají penzi, si tak v průměru přijdou na 1 017 k penzi navíc. To je rozhodnutí naší vlády, které je důležité, protože pomáhá potřebným a stará se o občany, kteří tu pomoc skutečně potřebují,“ uvedl premiér Petr Fiala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Robert Fico postřelen

15:35 Robert Fico postřelen

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen po jednání svého kabinetu v obci Handlová. Fico aktuálně…