„Nevím, jak platit účty.“ Zpěvačka přišla kvůli covidu na buben. Ale v rádiu raději pustí Vondráčkovou

29.12.2021 10:30

Slovenská zpěvačka Katariza se s tím nepárala a na rovinu prohlásila, že podle ní politici a média občany příliš straší covidem. Má prý srovnání s USA, kde byla asi před měsícem v New Yorku, a viděla, co se děje tam. O svou zkušenost se rozhodla podělit. Ji samotnou covid značně postihl, nemůže pořádat koncerty, ze kterých přitom přicházel její hlavní příjem. A rádia nejsou k její hudbě milostivá.

„Nevím, jak platit účty.“ Zpěvačka přišla kvůli covidu na buben. Ale v rádiu raději pustí Vondráčkovou
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zpěvačka Katarzia hovoří o týdeníku Respekt

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Zpěvačka Katarzia, v rozhovoru pro Reflex.cz prozradila, že její příjmy plynou především z pořádání koncertů. Z tohoto hlediska se dá bohužel říct, že jí covid obrazně řečeno zlomil vaz a mladá žena teď hledá jinou práci.

„Ano, vím, že je covid a že životy lidí jsou na prvním místě, ale myslím si, že komunikace lidí, kteří mají kompetence vytvářet ta nařízení, není moc jasná, že tihle lidé nerozumí tomu, jak my umělci fungujeme. Takový já mám pocit ze slovenské vlády,“ upozornila s tím, že už druhý rok hledá cesty, jak ekonomicky fungovat dál. „A přichází momenty, kdy si říkám, že už nezvládám a nevím, jak platit účty,“ doplnila.

Jiní její kolegové prý mají příjmy třeba z toho, že se jejich písničky hrají v rádiích, ale Katarzia naráží na to, že její písničky rádia nechtějí hrát s tím, že posluchači si raději poslechnou dvacet, třicet i více let staré písničky, jako jsou písničky od Heleny Vondráčkové, protože už je dobře znají.

Zdá se jí, že v Evropě vládne atmosféra strachu. Politici a média lidi straší.

„V Evropě převažuje atmosféra strachu. Lidé, kteří jsou u moci, a média píší o tom, jak je situace strašná a dost často strašíme lidi. Nechci to znevažovat. Ano, je to vážné, ale např. v Americe, kde jsem byla před měsícem, všechno funguje. Byla jsem v New Yorku a tam jsou všichni očkovaní. Bylo tam plné divadlo, žádné rozestupy, nic. Lidi všude nosí respirátory a funguje se dál. Lidé už se chtějí vrátit do života a tím strachem už se tolik nezabývají,“ popsala situaci v New Yorku zpěvačka.

Slovensko prý teď v pandemické krizi trpí tím, že má v katastrofálním stavu nemocnice, ale jedním dechem dodala, že ona jako zpěvačka narozená v roce 1989 nemůže za to, že slovenské vlády v 90. letech do zdravotnictví neinvestovaly, čímž ho přivedly na práh dnešní katastrofy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…