„Odevšad tě vyhodili.“ Fridrichová ujela: Hodně špinavé prádlo

07.02.2022 9:54 | Ze sítí

Když se přela o to, kdo vydělává na koronavirové pandemii, nezdráhala se moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová kopnout do práce své bývalé kolegyně z ČT, Markéty Dobiášové, která ji i chvíli zastupovala jako tvář pořadu. „Jasně, dělá výbornou práci, za kterou ji odevšad vyhodili ve zkušební době,“ řekla. A Dobiášová jí tato slova oplatila a prohlásila, že přesně to slyšela od Andreje Babiše. „Stejně lživá, útočná rétorika jako Andrej Babiš. To úplně stačí,“ řekla.

„Odevšad tě vyhodili.“ Fridrichová ujela: Hodně špinavé prádlo
Foto: Repro ČT
Popisek: Markéta Dobiášová jako moderátorka 168 hodin

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55307 lidí
Jak jsme již informovali, senátor Václav Láska přišel s informací, že zakladatelé Zdravého fóra režisér Jan Tománek a advokát Tomáš Nielsen dostali zaplaceno 675 604 Kč za právní služby a 538 500 Kč za grafické služby pro Zdravé fórum. Režisér Tománek se již ohradil, že Zdravé fórum má transparentní účet zcela dobrovolně, ačkoliv by nemuselo, že i peníze, které na tento účet přišly, byly darovány dobrovolně. Také je mu záhadou, jak z pohybů na účtu senátor vyvodil, kolik kdo dostal. Nicméně i pokud se Láskovy odhady vezmou jako berná mince, zaslané peníze jsou pod průměrem ceny služeb, jaké by byly účtovány normálně. Zdravé fórum už funguje bez pár dní jeden rok.

Informace od senátora Lásky pak převzala moderátorka a dramaturgyně pořadu 168 hodin, Nora Fridrichová. „Já myslela, že to dělají zdarma,“ smála se. Pirátský expert na zdravotnictví Ondřej Dostál jí ovšem připomenul známou hlášku od Miloše Jakeše z Červeného Hrádku: „No tak řekněme paní Zagorová, je to milá holka, všechno, no, ale ona už tři roky po sobě bere šest set tisíc každý rok.“ A dodal na vysvětlenou: „Prostě ji lidi mají rádi za to, co dělá, Milouši. Stejně jako JUDr. Nielsena. Furt lepší než nechtěně platit z daní příšernou právní práci MZ, násobně dražší.“

„Nemanipulujte tu Zagorkou. Tihle dva pánové rádi špendlí kdejaké vědce, že podle nich ‚vydělávají na covidu‘, a trochu opomněli dodat, že oni sami taky, dokonce v pravidelných platbách,“ namítala Fridrichová. Ovšem Dostál argumentoval, že částky, o kterých se hovoří, jsou v hrubém nepoměru.

„V testech, laboratořích, distribuci očkování jedou trochu jiné peníze než nějaké ušmudlané statisíce. Co takhle něco málo investigativy? Markéta Dobiášová v tomhle dělá výbornou veřejnoprávní práci, ale kde je nezávislost zpravodajství ČT? V bestselleru Kubala a Gibiše o pandemii?“ upozornil na odhalení investigativní novinářky.

Právě do práce Markéty Dobiášové se Fridrichová začala trefovat. Přitom ji Dobiášová zastupovala, když byla na mateřské dovolené a v ČT působila například v Reportérech ČT. „Jasně, dělá výbornou práci, za kterou ji odevšad vyhodili ve zkušební době,“ prohlásila pohrdlivě. „Úplně stejná slova jsem slyšela na tiskovce od Andreje Babiše,“ ozvala se investigativní novinářka. Fridrichová ironicky naznačila teorii, že je s Babišem spolčená. „Stejně lživá, útočná rétorika jako Andrej Babiš. To úplně stačí,“ reagovala Dobiášová.

A informovala Fridrichovou, že média, ve kterých pracovala, opouštěla dobrovolně. „Tak abys měla info v tom balíčku o mne úplné, Noro, tak Reflex chtěl moji investigativu nadále exkluzivně kupovat. Já odmítla. Spolupracovat s někým, kdo moje texty od začátku konzultuje s mluvčím ministerstva, to fakt nejde,“ vzkázala své bývalé kolegyni z ČT.

Na toto osočení reagoval šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš: „M. Dobiášová poslední text pro Reflex odevzdala v říjnu, pak už se jen ‚scházela se zdroji‘. O. Jakob se stal mluvčím ministerstva koncem prosince. Nebylo co tedy konzultovat. Ale chápu, dělat ze sebe oběť, po které šlape vedení, je třeba.“

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…