„Odpudivá žumpa.“ Po prohře s USA v hokeji se to rozjelo

26.05.2023 18:30 | Ze sítí

Čeští hokejisté bronz z loňska neobhájí. Ve čtvrtfinále mistrovství světa v Tampere podlehli Spojeným státům 0 : 3 a budou sedmí či osmí, což by byl nejhorší výsledek v historii. Podle prezidenta svazu Aloise Hadamczika jde o neúspěch. Další postup bude řešit výkonný výbor. „Český hokej je odpudivá žumpa,“ ozvalo se následně. I s důvody.

„Odpudivá žumpa.“ Po prohře s USA v hokeji se to rozjelo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen

„To, co se děje po vypadnutí repre, je parádní vhled do české společnosti. Něco funguje. V tomhle případě kouč národního týmu. Má za sebou dvě MS. Jednou po deseti letech, teď neúspěch. Očekávaný, chci dodat. Představa, že by tým Chytil, Lauko nebo Jiříček vystřelili k medaili, je sci-fi,“ píše Jan Denemark, podcaster pro ČT4 sport na svém twitterovém profilu.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33704 lidí
„Jde o člověka, co má úspěchy i respekt hráčů a veřejnosti. Navíc noblesu (vlastní zkušenost). A pár hodin po vypadnutí na něj začne vyvíjet tlak člověk praktikami z minulého režimu. Vylhaná tvrzení, nepodložené věci. Ve všem mu poklonkuje figurka Hadamczik, což je jako šéf svazu neuvěřitelný omyl. Nepřipomíná to něco? Jakýkoliv koncepční řešení, jedno v jaké sféře, který třeba i funguje, je hned napadeno člověkem s hodně penězi a brutálním egem, který prostě a jednoduše chce někam nastrčit svýho koníka (rozuměj trenéra) a mít o trošinku větší moc,“ dodává dále Denemark.

„Zájem o český hokej? Nula. Snaha řešit reálné problémy (mladí hráči a jejich vývoj, tabulky)? Nula. Tyhle zákulisní tahy a neustálá hra ega a svých zájmů je tím důvodem, proč je hokejová realita tam, kde je. A nejen ta, i ta společenská. Sport je jen jejím odrazem. Je vážně jedno, jestli tam bude Rulík, Varaďa nebo Helenka Vondráčková. Posledních deset let to přece jasně ukázalo. Vůbec bych se nedivil, kdyby to Kari položil. Proč by měl mít zapotřebí nebýt doma, tvrdě makat a nechat se přitom tímhle způsobem urážet od člověka, jako je Dědek?“ ptal se dále Denemark. Reagoval tak zřejmě na tweet většinového akcionáře HC Dynamo Pardubice Petra Dědka, který včera uvedl: „Je čas pro návrat českého trenéra.“

„Upřímně… pokud tohle mocenský duo vystrnadí Kariho, přestávám tuzemský prostředí a repre aktivněji sledovat. Je to jedno. Z tohohle není cesty ven, pokud se tahle změna odehraje,“ dodal ještě Denemark.

„Dobře popsáno. Český hokej je odpudivá žumpa. Nesleduju to, ale je mi líto mladé generace. Způsob, jakým jsme nejlepší hokejovou školu dokázali zlikvidovat, je příznačný a paralelní s celostátní politikou. Smradádek a teplíčko... A z premianta postsovětského prostoru padáme ke dnu,“ zkonstatoval následně právník Ondřej Šimíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Trochu reality., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSmrček , 26.05.2023 19:12:25
Fakt č.1- český hokej už delší čas nepatří mezi absolutní špičku. Fakt č. 2- z masového sportu se u nás stala snobská záležitost. Fakt č.3 z toho plyne úzký profil hráčů svět. úrovně. Fakt č.4- bojovat v globalististickém vidění světa za národní barvy, se tolik nenosí.(Na rozdíl od Ovečkina, který by Rusko nereprezentoval, jen v případě že má zlámané obě nohy) Fakt č.5- každý rok není posvícení, přesvědčili se letos o tom i lepší týmy než my, Švédska,Švýcarska či Finska.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…