„Pan Karel Novotný je jako ovád: otravný a k ničemu!“ Kamberský z novin vynadal náměstkovi, který psal nepěkně o Romech

16.09.2017 11:58

Komentátor Lidových novin Petr Kamberský se ve svém dnešním sloupku zamyslel nad slovy náměstka ministra průmyslu a obchodu Karla Novotného k Romům, kteří jsou podle jeho slov otravní a k ničemu. „Pan Karel Novotný je jako ovád: otravný a k ničemu. Zamořuje veřejný prostor svými jedovatými výpady proti etnické menšině,“ sdělil rázně. A pustil se i do dalších, tentokrát vládních činitelů.

„Pan Karel Novotný je jako ovád: otravný a k ničemu!“ Kamberský z novin vynadal náměstkovi, který psal nepěkně o Romech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Novotného případ je podle slov Kamberského fascinující zejména pro mladou a progresivní demokratickou levici. „Co na to státní tajemník Aleš Chmelař, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, v neposlední řadě i premiér Bohuslav Sobotka? Každá partaj má mezi svými představiteli lidi zvláštního ražení, ale bývá zvykem se vůči nim v nutné chvíli vymezit – což zatím dokázal, všechna čest, jen šéf ekonomické sekce Úřadu vlády Michal Pícl,“ sdělil jasně Kamberský. 

Podle jeho slov sociální demokracie i ostatní partaje nechávají už 27 let Sudety padat do čím dál hlubších problémů. „Varny perníku, epidemie exekucí, a pak budou plachtit na antiromských náladách? Čím hůře pro lidi s nejhorším vzděláním a nulovou kvalifikací, tím lépe pro naše preference?“ zeptal se jízlivě komentátor. 

Následně se pak obul i do předsedy vládní důchodové komise Martina Potůčka, jenž na posledním zasedání oznámil fiasko komise. „Napsali jsme takřka před čtyřmi lety, že komise jistě splní zadání (zaříznout druhý pilíř), ale jinak bude úplně jalová – protože i kdyby experti přišli se sebegeniálnějším plánem, neseženou pro něj politickou podporu. Předpověď se bohužel vyplnila dokonale,“ zmínil Kamberský. 

„Hanba, hanba vám, pánové Sobotko, Babiši a Bělobrádku. Z hlediska penzí jste prováděli politiku destrukce, politiku pštrosa, politiku, která odepisuje celou jednu generaci. Zatímco dnešní průměrný důchod odpovídá zhruba 42 procentům průměrné mzdy, vaše vlastní analýzy předpokládají, že během patnácti let klesne tento náhradový poměr na pouhých 33 procent,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…