„Parta vylitejch... Já jsem zcela střízlivá.“ Černochová půl hodiny po půlnoci těžce vypěnila

07.04.2023 11:00 | Ze sítí

Kauza olympionika Davida Svobody, který v ČT zpochybnil vinu Ruska za rozpoutání války na Ukrajině, si žije dál vlastním životem. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS), která se proti Svobodovu vyjádření ostře vymezila, se stává terčem vtipů. Nenechala to jen tak. Půl hodiny po půlnoci začala být sprostá.

„Parta vylitejch... Já jsem zcela střízlivá.“ Černochová půl hodiny po půlnoci těžce vypěnila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Olympijský vítěz David Svoboda, příslušník Armády ČR, ve vysílání ČT zpochybnil vinu Ruské federace na rozpoutání války na Ukrajině. Za podstatné nepovažuje ani rezoluce OSN, kde velká většina zemí odsoudila Ruskou federaci za rozpoutání války na Ukrajině, uvedl ve vysílání ČT.

Poté zdůraznil, že asijské či africké komise sportovců nijak nebrání tomu, aby se Rusové účastnili LOH v Paříži v roce 2024. „V Evropě na tom není shoda. A na základě těchto faktů zaujímat nějaké jednoznačné stanovisko by bylo chybou, podle mého názoru,“ řekl Svoboda před kamerami České televize.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš znovu premiérem?

77%
hlasovalo: 34689 lidí
Ministryně obrany Jana Černochová obratem uveřejnila prohlášení, v němž dala najevo, že se slovy Davida Svobody nesouhlasí a pozvala vojáka a olympionika, aby s ní vyjel do vojenského prostoru Libavá, kde se cvičí ukrajinští vojáci a vyslechl si tam, co zažívají ukrajinští muži, ženy i děti při obraně před ruskými agresory.

„Dnes jsem se sešla s npor. Davidem Svobodou a jeho nadřízeným ředitelem ASC Dukla plk. Pavlem Bencem. Ten mu udělil za nedodržení předpisů písemnou důtku. Npor. Svoboda se také rozhodl rezignovat na členství v Komisi sportovců ČOV,“ napsala Černochová na twitteru v poslední březnový den. „Nejde o postih za názor, ale za nedodržení toho, jak by měl profesionální voják Armády ČR na veřejnosti vystupovat. S npor. Svobodou jsme o tom dlouze hovořili a s řešením jeho nadřízeného souhlasím. Dohodli jsme se, že spolu pojedeme za ukrajinskými vojáky na Libavou. Zde si společně vyslechneme jejich příběhy o tom, čeho se Rusko s podporou Běloruska na Ukrajině dopouští. Zároveň jsem mu předala plakát s portréty ukrajinských sportovců zabitých nebo pohřešovaných kvůli bojům na Ukrajině,“ pokračovala šéfka rezortu obrany.

Jana Černochová promlouvá

Za toto své vyjádření se Černochová dočkala výtek z několika stran.

V podcastu Porada Echa publicista Jiří Peňas nabídl jedno speciální vysvětlení, proč se Černochová zachovala tak, jak se zachovala.

„Já si myslím, že tam je ještě jiný možný vysvětlení, že jo. Že prostě paní Černochová si chce někam zajet s mladým sportovcem, že jo. Což mi připomíná, víte, jak byl potrestaný Josef Škvorecký Svazem spisovatelů, když vyšli Zbabělci? Marie Majerová se přihlásila, že ho vezme mezi dělníky na Kladno a Josef Škvorecký musel s Marií Majerovou vyjet na Kladno,“ pravil Peňas.

Jemže Černochová to nenechala jen tak a pustila se do zakladatele Echa Dalibora Balšínka i do jeho kolegů.

„Šovinistická prasátečka… Pan Balšínek zřejmě trpí obsesí Černochovou a měli by mu změnit medikaci. A tohle si říká ‚novináři‘? I bez zvuku vypadají jako parta vylitejch impotentů, co si cvrnknou do trenek jenom při představě, že někdo vezme na výlet právě je. Nevezme, kluci,“ napsala na twitteru.

„Diví se někdo, proč nechtějí ženy dělat politiku? Je normální nás tímto primitivním hospodským způsobem urážet a ponižovat? Tito ubožáci jsou ‚novináři‘? Ne, nenechám si to líbit. To zase učili doma mě,“ dodala posléze.

Jana Černochová promlouvá

Upozornila také, že se nenechá ponižovat, a to ani od „frustrátů“. Ujistila o tom ministra školství a financí z dob vlád Václava Klause a Josefa Tošovského Ivana Pilipa.

Do éteru také vzkázala, že toto své vyjádření píše zcela střízlivá.

„Jestli se necháváte od mužů ponižovat vy, je to vaše volba. Já ne. A byť vám do toho nic není, jsem zcela střízlivá,“ konstatovala.

Jana Černochová promlouvá

Jana Černochová promlouvá

Na síti se dočkala zastání. Např. od podnikatele a propagátora moderního vzdělání Ondřeje Kanii.  

„Echo jsem NIKDY nečetl, vždy mi přišlo totálně ujeté a prehistorické. V naší společnosti je tenhle ultrakonzervatismus stejně okrajový jako komunisti rušící auta nebo soukromé školy. A paní ministryně Jana Černochová je boží. Jako vždy,“ napsal na twitteru.

„Vždy s noblesou, grácií a nadhledem. Věcná, beze stop po hysterii pavlačových bojovnic. Jsem hrd na svoji paní ministryni,“ zastal se vedl Kanii i diskutér Walter Kraft.

Někdejší kandidát Zelených ve volbách do Sněmovny v roce 2021 Dalibor Leviček konstatoval, že „paní ministryně obrany po půlnoci jede bomby“.

Jana Černochová promlouvá

Jana Černochová promlouvá

Jana Černochová promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ale musím uznat, že ta paní , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusemamcaRBK , 07.04.2023 16:52:49
umí manipulovat s lidmi, jedna báseň. Na otázku napsala odpověď - jen se netýkala otázky. Bránila sebe samu proti hrubosti tazatelů. Dobrá, ale na otázku vůbec neodpověděla! Že by přece jen uznala, že její chování vůči panu Svobodovi bylo opravdu hodně přes čáru? Nebo si je tak jistá, že na ni nikdo nemůže, že odpověď by byla pod její úroveň? Její sdělení by zřejmě naštvalo dost lidí. Ale co - jsou to přece samí dezoláti! Za odpověď nestojí, její voliči to nejsou. Tak prý uvažují politici ODS. Podle zákulisních řečí. Jseš můj volič? Bavím se. Nejseš? Táhni!

|  14 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…