„Pečený holubi do huby.“ Čtyřdenní pracovní týden: Dan Vávra se naštval

02.05.2023 13:21 | Ze sítí

V posledních době se stále častěji hovoří o zavedení čtyřdenního pracovního týdne, což by mělo přinést zlepšení kvality života a pracovního výkonu. Podle herního vývojáře jsou takové úvahy zejména v dnešní ekonomicky složité situaci nesmyslné. „Tolik k idiotům, kteří furt nepochopili, ani uprostřed ekonomické krize, že pečený holubi jim zadarmo do huby lítat nebudou,“ vzkazuje všem, kteří lobbují za zavedení čtyř pracovních dnů.

„Pečený holubi do huby.“ Čtyřdenní pracovní týden: Dan Vávra se naštval
Foto: Screen vysílání Prima CNN
Popisek: Daniel Vávra

Vávra na svém Facebooku reaguje na některé názory, podle nichž by se měl v Čechách aplikovat čtyřdenní pracovní týden. „V době, kdy je 20% inflace, krachuji banky, zuří válka, vláda neví jak bude vyplácet důchody, schodek a státní dluh je největší co kdy byl a čeká nás demografický problém, protože se rodí málo děti, se zase vynořili kreténi, kteří mají nápad, že by bylo strašně super makat jen 4 dny v tejdnu,“ nechápe Vávra.

Se zkrácením pracovních úvazků by prý měla pomoci umělá inteligence, která zastane část práce. „Když se jich zeptáte, jak si to jako představujou, jestli jim bude peníze posílat Ježíšek, nebo Santa, začnou blekotat něco o tom, že za ně bude dělat AI a roboti a oni budou dostávat nepodmíněnej příjem. Na dotaz, kolik desítek procent akcií v OpenAI mají a kde stojí jejich továrna na roboty, zjistíte, že nic a nikde,“ je kritický Vávra.

„No to by mě zajímalo, kde tada vzali, že jim někdo, kdo to AI a roboty bude mít, bude něco platit za nic. Jediný způsob, jak by se jim to mohlo podařit, je znárodnění a komunismus. A to víme jak všude dopadlo. (Pokud jste kreténi a nevíte, tak bídou a hladem. Všude. V Š U D E),“ pokračuje Vávra s tím, že dokud lidé nebudou mít svého robota, nikdo jiný za ně pracovat nebude.

Vávra prý debatoval s jedním ze zastánců čtyřdenního pracovního týdne, který ale vůbec nepochopil, jak v současnosti umělá inteligence funguje. „Ptal jsem se jednoho takového experta, kde ty peníze na svůj veget jako plánuje vzít, že bych ho nominoval na Nobelovku za ekonomii a odvětil mi, že jsem přece sám říkal, že budu dělat hry s AI levněji a rychleji. Soudruh ale nepochopil, tu část, kde jsem říkal, že to BUDU DĚLAT. A rád bych ho ujistil, že 4 dny v týdnu opravdu nedělám. A pak taky, že nemám v plánu mu z toho platit jeho nepodmíněnej příjem. Platit bude on mně, za ty hry,“ vzkázal herní vývojář.

„Tolik k idiotům, kteří furt nepochopili, ani uprostřed ekonomické krize, že pečený holubi jim zadarmo do huby lítat nebudou,“ dodal peprně k nápadům na menší pracovní zátěž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nějak mi ušlo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseIjonT , 02.05.2023 13:42:31
že že by tady za socialismu byl hlad a bída. Vývojář za všechny prachy.

|  5 |  1

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…