„Pifka“ v tenisu. Česká hráčka zatáhla do sportu politiku

07.07.2023 15:40 | Monitoring

Česká tenistka Markéta Vondroušová porazila ve Wimbledonu ruskou soupeřku. A novinářům prozradila, že na ni měla speciální „pirku“, související s politikou.

„Pifka“ v tenisu. Česká hráčka zatáhla do sportu politiku
Foto: Repro Twitter @Camilletouraine
Popisek: Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková (v modrém dresu) odmítla podat ruku běloruské protihráčce

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25769 lidí
Tenistka Markéta Vondroušová porazila ve Wimbledonu ruskou hráčku Veroniku Kuděrmětovovou. A po zápase v reakci na novinářský dotaz řekla, že na tuhle rusku má „pifku“. Jde tak o další pokračování zvláštní sezóny ruských a běloruských tenistek, které se smějí účastnit světových turnajů, ale rozhodně to není přijímáno se všeobecným pochopením.

Nejvíce to pociťuje běloruská hvězda Aryna Sabalenková, která přitom zažívá velmi úspěšnou sezónu a na okruhu patří k nejlepším. Přesto na tiskových konferencích musí často odpovídat na dotazy ohledně prezidenta Lukašenka. Sama běloruská tenistka je toho názoru, že sportovci by neměli být zodpovědní za válku a že všichni běloruští i ruští sportovci válku nepodporují. Pronesla, že kdyby byli schopni tuto válku ovlivnit nebo dokonce zastavit, udělali by to.

Když při pařížském French Open zvítězila nad ukrajinkou Martou Kosťukovou, odmítla jí soupeřka podat ruku. Pak byla ukrajinská hráčka nemile překvapena, že od diváků přicházely stížnosti. „To oni by se měli stydět,“ reagovala na pískot francouzského publika.

Ruští a běloruští tenisté se na londýnské dvorce vrací po roce, vloni se účastnit nesměly. Británie patřila k nejodhodlanějším kritikům ruské invaze na Ukrajinu.

Na jiných turnajích ale hráčky z této země nastupovat mohly, což ovlivnilo i Markétu Vondroušovou. „S Kuděrmětovovou jsem hrála loni, když byl začátek války. Zápas ve mně zachoval velkou stopu,“ vzpomínala před novináři.

Kuděrmětovová podle ní tehdy byla „přehecovaná“, podle jejích slov se naprosto „bila do prsou“. „Bylo to šílenství.“

Od té doby má naše tenistka na její ruskou protihráčku „pifku“. Ta se promítla i do londýnského utkání. „Jsem moc ráda, že jsem boj zdárně zvládla,“ řekla Vondroušová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vondroušová si pokazila reputaci, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 07.07.2023 18:59:39

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

16:44 „Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

Odvolání Heleny Langšádlové mělo být důsledkem panického strachu Markéty Pekarové z bývalého předsed…