„Píšeš ho*na“, napsali veteránce ODS. A ona teď na kameru o Klausovi ml., Zemanovi a EU

28.03.2019 13:31

Luboš Xaver Veselý si na téma ODS, která je stále kritizována za vyloučení Klause mladšího, pozval jednu ze zakládajících členek a bývalou poslankyni, Kateřinu Dostálovou, známou taktéž svými nevybíravými vyjádřeními na Facebooku. A nelitoval. Dostálová se rozjela na téma Klaus, vyloučení z ODS, ale i EU, Jan Zahradil nebo přímá volba prezidenta.

„Píšeš ho*na“, napsali veteránce ODS. A ona teď na kameru o Klausovi ml., Zemanovi a EU
Foto: Repro XTV
Popisek: "To mě zabijou, až si to přečtou" Kateřina Dostálová na XTV

ODS je podle Dostálové po vyloučení Václava Klause mladšího v totální krizi. Za kritiku, kterou na adresu strany vyslovila, jí prý chodilo mnoho výhružných zpráv a Jan Zahradil, lídr kandidátky ODS, jí veřejně napsal „Sereš hovna“.

Anketa

Vítáte zvolení Ladislava Jakla do RRTV?

95%
5%
hlasovalo: 21617 lidí
„Já vám k té kandidátce do Evropské unie něco řeknu. Zaprvé, já jsem hlasovala absolutně proti vstupu do Evropské unie už v roce 2004. Nesouhlasím s tím, co se tady děje, a když jsem viděla tu kandidátku, tak první Honza (Zahradil), tak maminka mi říkala, že mluví nejlíp anglicky, tak to je tak asi jediný, druhej Tošenovskej, tak na to zírám, toho jsem neviděla deset let, že by z něho něco vypadlo, že by něco řekl. Ty lidi jsou nemluvící hlavy, oni vůbec nemluvěj, i v tom Parlamentu, to mě rozčiluje. A na šestý místo dají nějakou Decroix, eurohujerku jak blázen,“ pokračovala Dostálová v kritice neznámých kandidátů. „Já si říkám, Honzo, známe se dvacet let, jak můžeš stát v čele takovéhle kandidátky?“ dodala na Zahradilovu adresu.

Že se Klaus mladší nechal vyloučit místo toho, aby odešel sám, byl podle ní zvednutý prst a Klaus, v rozporu s tím, co tvrdí Bohumil Pečinka, není mučedník. „Vylučování, to dělaj komunisti. Je to strašně špatně a ODS si tím šíleně ublížila. Já si myslím, že spadne na 5%,“ dodala bývalá poslankyně. ODS tím prý páchá sebevraždu a současné vedení prý opustilo ideu, kvůli které ODS vznikla. Veselý namítal, že kdo nedrží linii, ten by měl odejít. Ale Dostálová mu to vyvracela s tím, že poslanci slibují hlasovat podle svého vědomí a svědomí.

Pro odstoupení z EU by údajně byla stále. Štvou ji tři slova: dotace, zadarmo a výjimka. „Dyť, co mi děláme? Valíme tam spoustu peněz, a pak stavíme cyklostezky odnikud nikam? A stejně vám ty cyklisti jezdí po silnici?“ ukazovala plýtvání prostředky názorně.

Dále odsoudila přímou volbu prezidenta. „Já jsem řekla Petrovi Nečasovi: Petře, já bych si prsty ukousla, než bych stiskla to tlačítko pro přímou volbu prezidenta, protože to je populismus pod nátlakem lidí a dopadne to špatně. A taky to špatně dopadlo. Vy to na těch sítích čtete,“ vymezila se Dostálová proti současnému prezidentovi. Dřív prý z volby, i přes hádky, vypadlo něco slušného. Přímá volba prezidenta prý rozděluje společnost a popírá smysl zastupitelské demokracie.

Veselý se ujišťoval, že není fanynkou prezidenta Zemana. „Já mu nefandím, protože si myslím, že je strašně moc za zenitem a že už dělá strašidelný hovadiny a bude nás čekat mnoho moc horšího, protože on ví, že už dojede,“ prohlásila bývalá poslankyně. Na Zemanově místě by ráda viděla Václava Klause mladšího. Nebo i staršího.

V současné ODS prý ještě věří Miroslavě Němcové, kterou zná dlouho. Veselý se jí ptal na další lidi, kterým věří a zmínil Alexandra Vondru, který také kandiduje do europarlamentu. „Saša teda ani náhodou. Mám teda být tak moc otevřená? Tak to mě zabijou, až si to přečtou. Saša podrazil Mirka Topolánka strašidelným způsobem. Já si to pamatuju, já nemám ráda křivé lidi. A Mirka nikdy křivá nebyla, proto říkám, že zůstala jediná. Ale ona zůstala sama,“ říká Dostálová a dodává, že Němcovou nikdo nekoriguje, takže občas říká „blbé věci“, jako „Putinovské kecy“ nebo „anti-Milošovské“.

„Díváte se někdy na Českou televizi,“ změnila Dostálová téma. „Já si pouštím ČT24, Události komentáře a teďka tam vidím pořád Halík, Šiklová, Dvořáková a všechno to frčí furt ve stejný lajně. Furt tam jsou ty samý lidi.“ Miloš Zeman jí prý jednou vyprávěl o lidech, kteří již 20 let údajně sedí v ČT. Že by někdo mohl úkolovat členy rady a kontrolovat tak vysílání je podle ní mýtus.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…