„Plat 300 tisíc. Kolik jste dala na Ukrajinu?!“ Rvačka Babiše s Pekarovou. Všichni to viděli

28.10.2023 9:55 | Monitoring

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v pátek v Poslanecké sněmovně vyčetla bývalému premiérovi Andreji Babišovi (ANO), kolik lidí zemřelo během jeho vlády na covid. „Kolik jste dala ze svého platu 300 tisíc na Ukrajinu?“ odvětil lídr ANO. „A ten chudák Kalda, kterému jste ukradla to TOP 09, říká jenom, že jste nenávistná, zlá a hloupá,“ dodal ještě.

„Plat 300 tisíc. Kolik jste dala na Ukrajinu?!“ Rvačka Babiše s Pekarovou. Všichni to viděli
Foto: Screen YouTube
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

„Přijde mi, že se tady zapomíná na celou řadu věcí, které se tady staly, když Andrej Babiš premiérem byl. Kolik lidí zbytečně zemřelo na covid. To se vám nelíbí poslouchat. Je mi to jasné. Je mi to jasné,“ prohlásila Pekarová v Poslanecké sněmovně, načež se v sále ozvaly nesouhlasné projevy. „Můžete si mlátit do lavic sebevíc. Můžete je klidně i rozbít. Jsou to fakta, je to pravda, kterou nezastřete. Je to tak. Chápu, že se vám to nelíbí, protože se to už málo připomíná. A chápu, že by se vám líbilo, kdyby na to všichni zapomněli, ale je tomu tak, takže to jsou ty fakta, to jsou ty reálné úspěchy, které tady někteří se snaží teď předestírat, jako kdyby se skutečně děly,“ zaznělo ještě od předsedkyně TOP 09.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31658 lidí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš si to nenechal líbit. „Paní Pekarová Adamová, prosím vás, přestaňte mě urážet. A neříkejte, že já jsem šel do politiky kvůli byznysu. Ne, já jsem mohl dělat toho oligarchu, který vás dneska řídí, když nemáte prachy a média, za kterými dolejzáte. Tak si to vyprosím,“ spustil bývalý premiér. A pak pokračoval: „Doneste mi jednoho úředníka, u kterého já jsem chtěl něco pro Agrofert. Neexistuje takový. Neexistuje. A vy buďte rádi, že tady podnikám. Moje firma odvedla do veřejných rozpočtů 52 miliard a moje nadace rozdala lidem 700 milionů.“

„Vy tady děláte nějaké sbírky. Kolik jste dala ze svého platu 300 tisíc na Ukrajinu? Kolik jste dala samoživitelkám? Nějaké přiblblé pero jste prodávala?“ obrátil se na Pekarovou Adamovou. „Takže bych si to vyprosil, aby vy jste mě tady urážela. Vy se mnou nemůžete soutěžit,“ uzemnil Pekarovou Adamovou Babiš.  „A ten chudák Kalda, kterému jste ukradla to TOP 09, jste mu ukradla tu stranu, říká jenom, že jste nenávistná, zlá a hloupá,“ nebral si servítky bývalý premiér.

„Já kdybych měl reagovat na všechny ty vaše sprosťárny a útoky… Vy tady vykládáte něco? Já bych si musel najmout armádu 200 advokátů a stále vás žalovat za ty sprosťárny. Za to, že jste stála před Dezou a lhala o Bečvě. Za to, že jste říkala, že patřím do vězení. Před volbami. Takže vy radši mlčte. Ta vaše totalita nedělá nic jiného, než že tu firmu kontroluje a samozřejmě stíhá Babiše na objednávku, protože jste na mě nic neměli ani nic nemáte. Já to dělám nezištně od začátku a odvedl jsem samoživitelkám 40 milionů. Vy jste z vašeho třísettisícového platu a z dalších příjmů nedala ani korunu. Stále žvaníte o Ukrajině, ale proč tady dražíte to pero? Tak dejte 200 tisíc z vašeho platu na ty všechny projekty. Takže by bylo dobré, kdybyste mě laskavě přestala napadat. A o zdravotnictví nevíte vůbec nic,“ zakončil svou odpověď Pekarové Adamové lídr hnutí ANO Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Adam Šesták

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jak mohu hodnotit MPA bez jediného sprostého slova?????, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseročníkjenapadesít , 28.10.2023 10:27:10
O její prudké inteligenci svědčí i to, že se nechala fotografovat jak přispívá JEDNÍM KILEM mouky do potravinové sbírky.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…