„Podvedli nás. Chceme nové volby!“ Známý exministr bouchl do stolu

04.02.2023 13:07 | Ze sítí

Někdejší ministr práce a sociálních věcí, dlouholetý poslanec i senátor za ČSSD Zdeněk Škromach důrazně žádá nové volby. Kvůli tomu, co předvádí stávající ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

„Podvedli nás. Chceme nové volby!“ Známý exministr bouchl do stolu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místopředseda Senátu Parlamentu ČR Zdeněk Škromach

Vláda premiéra Petra Fialy (pětikoalice ODS, lidovců, TOP 09, STAN a Pirátů) je u moci něco přes rok. Řešila a řeší otázky, jak vojensky pomoct Ukrajině proti ruským agresorům a jak pomoct více než 700 tisícům ukrajinských uprchlíků, kteří překročili hranice své země v hrůze před ruskými bombami, ruskými dělostřeleckými granáty a ruskými raketami i íránskými drony.

Vedle toho vláda řešila a řeší také energetickou krizi, o kterou se notnou měrou postaral ruský prezident Vladimir Putin, když omezil dodávky plynu do Evropy.

Teď se ale zdá, že vláda Petra Fialy se chystá k některým reformám, které slibovala už v předvolební kampani. Rozruch vyvolal ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka, jenž prozradil, že chystá změny v důchodovém systému, konkrétně zvednout odchody do důchodu u některých profesí na 68 let.

A tady se hlasitě přihlásil o slovo bývalý ministr práce a sociálních věc Zdeněk Škromach. Jal se volat po konci celé Fialovy vlády. „Podvedli nás! Žádná strana vládní koalice neměla v programu zvýšení věku odchodu do důchodu na 68 let! Chceme nové volby!!!“ napsal Škromach rozzlobeně na facebooku.

V současné době je věková hranice odchodu do důchodu stanovena na 65 let. Stanovila ji vláda Bohuslava Sobotky s Andrejem Babišem (ANO) jako ministrem financí.

Zdeněk Škromach promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na nové volby je ještě brzy, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNoční Vlak , 04.02.2023 15:14:05
nejdříve musí nastat hluboké rytí držkami v zemi. Zvýšení všech daní, cenzura, trestání za pravdu......................

|  12 |  0

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…