„Posr*li jsme to. Putin to udělá!“ Peszynski ví, co bude

13.02.2022 21:41 | Ze sítí

„Opravdu to Putin udělá? Ano. Udělá to,“ vyjádřil se ke spekulacím o blížícím se ruském vpádu na Ukrajinu prounijní aktivista Tomasz Peszynski, přičemž doplnil, že za ruskou invazi na Ukrajinu ponese spoluzodpovědnost i Západ kvůli své liknavosti, s níž Rusko povzbuzoval. Dodávky zbraní na Ukrajinu měly být podle něho poslány už v roce 2014 a na východních hranicích se mělo „masivně rozmísťovat“ NATO. V posledních osmi letech jsme to podle Peszynského „strašně posrali“.

„Posr*li jsme to. Putin to udělá!“ Peszynski ví, co bude
Foto: Repro Facebook
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí
Peszynski míní, že na otázky ohledně vpádu Ruska na Ukrajinu je vcelku jasná odpověď i přes zcela viditelné následky, které by Moskvu čekaly po útoku. „Opravdu to Putin udělá? Zaútočí v Evropě úplně nevyprovokovaně a naprosto otevřeně na cizí zemi? Bude bombardovat a pošle přes hranice mechanizované kolony? Bude riskovat smrt vlastních vojáků, ekonomické vyčerpání a morální a diplomatické škody? Bude riskovat hněv celého světa a bude riskovat prozření Evropanů? Bude riskovat zdrcující sankce proti Rusku a diplomatickou izolaci? Bude riskovat další úpadek vlastní země a její rostoucí izolaci?“ táže se aktivista, načež si hned odpovídá: „Ano, bude.“

Putin totiž podle známého podporovatele Evropské unie potřebuje Ukrajině „co nejvíce uškodit, aby Rusové neměli žádnou naději, že na východ od Berlína lze vybudovat demokratickou prosperující zemi, že nejsou odsouzeni k věčné tmě postbyzantského samoděržaví a že můžou být občané, a ne mužici“.

Míní, že pro své účely ruský prezident potřebuje „vzbudit nacionalistické vášně dramatickými obrázky bojů“ a toho podle něj hybridním působením docílit nelze.

„Teď je třeba ukázat něco, co bude připomínat druhou světovou. Pohyby front a tanky a vydolovat z Rusů tenhleten druhoválečný feeling, který jim je každodenně vtloukán do hlavy už sedmdesát let,“ myslí si aktivista o plánech Putina.

Ruské federaci podle jeho mínění sankce či izolace nevadí, jelikož chce naopak Putin „pocit obležení“ u Rusů vzbudit a současná propaganda v Rusku se má již „vyčerpávat jako dlouho žvýkaná žvýkačka“.

Putin podle Peszynského na Ukrajinu zaútočí také z důvodu, že nevěří, že se Západ proti Rusku semkne a má čekat podobnou dohru, jaká nastala po ruské okupaci Krymu a po vojenské podpoře proruských separatistů na Donbase. „Věří, že se zase začnou hledat výjimky ze sankcí, státy a politici, kteří budou volat po dialogu s Ruskem, po nápravě vztahů a kteří se budou tvářit, že žádná Ukrajina neexistuje. Protože věří, že Západ se po pár dnech nebo týdnech protiruské hysterie začne zabývat zase něčím jiným, co bude ve zprávách, buď úplnýma hovadinama, nebo úplnýma hovadinama, které mu ruská propaganda podsune,“ míní aktivista s tím, že přesně to se stalo už v roce 2014.

Za vývoj na Ukrajině v příštích dnech má být spoluzodpovědný Západ, jelikož podle aktivisty svou váhavostí Rusko „povzbudil“. „A je úplně zbytečné se hádat, jestli pseudoliberální pseudopacifismus v německém stylu nebo pseudokonzervativní proruské užitečné idiotství ve stylu Donalda Trumpa. Odpověď je totiž jednoduchá. Oboje,“ míní s tím, že se NATO mělo v Kyjevě angažovat již v roce 2014.

Konečně bychom tak prý měli začít situaci řešit a „tohle Putinovo šílenství zastavit a přestat se bát skutečně účinných kroků“, když už jsme to v posledních osmi letech podle Peszynského „tak strašně posrali, že jsme povzbudili Rusko k tomu, co se bude dít“.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…