Postrašit Putinem. Metoda na obhájení EU

11.05.2016 11:20

Jedním z argumentů odpůrců vystoupení Velké Británie z Evropské unie je tvrzení, že by tím Britové nahráli ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi. Právě tento argument se rozhodl podpořit americký komunitní server Kickstarter, který sdružuje téměř 140 umělců a podporuje projekty začínajících umělců.

 Postrašit Putinem. Metoda na obhájení EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimir Putin

Klíčovým záměrem chystaného projektu je podle všeho „k smrti vystrašit“ příznivce tzv. brexitu a vsugerovat jim skutečnost, že když budou hlasovat pro vystoupení Velké Británie z EU, podpoří tím zároveň „nenáviděného“ Vladimira Putina. Autoři tohoto projektu chtějí vytvořit a distribuovat plakáty, kde bude vyobrazen Putin. „Hlasujte pro vystoupení z EU. Pomůžete tak dalšímu rozdělení Evropské unie. Jinak se nic tak strašného nestane,“ píše se pod Putinovou fotografií na plakátě.

Autoři každého projektu zveřejněného na Kickstarter prezentují na webových stránkách své záměry a snaží se pro ně získat finanční podporu internetových uživatelů. Obvykle mají měsíc na to, aby nashromáždili požadovanou výši finančních prostředků. Vytvoření a distribuce plakátů varujících Brity před vystoupením z EU zatím podpořili ke dnešnímu ránu tři jedinci částkou 169 liber. K ukončení finanční sbírky aktuálně zbývá pětadvacet dní a autoři projektu požadují 5000 liber.

Jeden ze spoluautorů této politické performance, Foma Benediktov, vysvětluje podrobnosti k nově chystanému projektu. „Náš veliký vůdce Putin bohužel nemá čas na tzv. Evropskou unii, která je vedena slabými vůdci. EU potřebuje skutečně silného vůdce. Oni potřebují Vladimira Vladimiroviče Putina! Pokud dojde k brexitu, brzy EU opustí i další státy a Evropa bude moci otevřít svoji náruč právě Putinovi,“ ironizuje Benediktov, který na svém Twitteru uvádí, že je velkým fandou Putina.

„Ptáte se, jak pomůže plakátová kampaň dosáhnout Putinovi jeho cíle spočívajícího v rozdrcení Evropy? Odpověď je jednoduchá. Jakmile lidé uzří, že veliký vůdce Putin podporuje brexit, pochopí, že ani oni sami nemají jinou možnost,“ pokračuje Benediktov dál v žertovném tónu a následně již zcela vážně dodává, že získané peníze budou použity na financování designu plakátů, jejich tvorbě a distribuci po celé Velké Británii.

„Pokud bude kampaň úspěšná, tak naše plakáty uvidí všichni Britové a pochopí konečně, že také Putin si přej brexit. Stát se součástí této kampaně, která je prvním krokem na cestě k návratu ke starým dobrým časům Sovětského svazu,“ píše Benediktov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…