„Postřílím je, najedu do lidí!“ Nebezpečný šílenec řádil v Praze. Policie to stihla

10.03.2021 15:04

Velké policejní manévry proběhly v úterý v Praze. Muž vyhrožoval, že najede do skupiny lidí, postřílí je a nakonec zabije i sám sebe. Nakonec vše dopadlo dobře. „Vozidlo stálo v koloně. Řidič sám, povedl se zákrok, řidiče jsem vytáhl ven, hmaty, chvaty, pouta, je to bez zranění,“ pověděl zasahující policista.

„Postřílím je, najedu do lidí!“ Nebezpečný šílenec řádil v Praze. Policie to stihla
Foto: Repro Facebook
Popisek: Policejní zátah z pražských Holešovic 9.3.2021

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Policisté v úterý zabránili zabití mnoha lidí v centru Prahy. Na svých webových stránkách zveřejnila Policie článek o zadržení muže, který vyhrožoval, že najede do davu lidí, bude po nich střílet a následně spáchá sebevraždu. Na základě telefonátu na linku 158 policie začala v úterý odpoledne jednat a do pátrání po útočníkovi zapojila jak prvosledové hlídky, kriminalisty, tak i operátory městských kamerových systémů.

„Operátor linky 158 zjistil, že vozidlo řídí devětadvacetiletý muž, který má problémy kvůli užívání drog a v minulosti se léčil na psychiatrii. Během hovoru s podezřelým bylo evidentní, že se jeho psychický stav zhoršuje a hrozí, že čin skutečně spáchá. Celá situace byla navíc komplikovaná v tom, že výhružný hovor nebyl veden přes linku 158, ale dalšího účastníka. Proto k tomuto účastníkovi musela zajet policejní hlídka, hovor byl puštěn na hlasitý odposlech a informace z hovoru hlídka přenášela do éteru dalším policistům, kteří vozidlo hledali,“ psalo se na webu.

Celý článek ZDE:

Nakonec policisté po několika desítkách minut od nahlášení vozidlo objevili a zablokovali ho u tramvajové zastávky na ulici Komunardů v pražských Holešovicích. Po zadržení byl muž předán zdravotníkům, a to kvůli jeho duševnímu zdraví. Nakonec muž skončil v psychiatrické nemocnici. Vyšel mu zároveň pozitivní test na drogy – před jízdou požil pervitin. „Celý případ je prověřovaný pro podezření z trestného činu vydírání, za což pachateli hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela policie.

Na Facebook policie umístila video ze zásahu. „Dodávkou chtěl v Praze najet do davu lidí, střílet po nich a spáchat sebevraždu. Po velkých policejních manévrech se ho podařilo během několika desítek minut zadržet kriminalistům v Holešovicích. To vše díky spolupráci s prvosledovými hlídkami, operačním důstojníkem a dalšími kolegy, kteří na případu spolupracovali,“ okomentovali zásah.

Anketa

Hospodařila Babišova vláda v době pandemie dobře s našimi penězi?

60%
40%
hlasovalo: 12416 lidí

„Všechny hlídky, které jsou teď v obvodě. Ve vozidle fiat červené barvy jede nebo se pohybuje osoba a nyní poslední poznatek. On je úplně údajně nepříčetný, křičel na ní, že se klidně zabije, že vezme zbraň a bude střílet. Jestli má zbraň nebo nemá, nevíme, ověřujeme, jestli ji má legálně, každopádně kdyby někdo kontroloval to vozidlo nebo viděl tuhle osobu, svoji pozornost směřujte na to, že tahle osoba může mít u sebe střelnou zbraň,“ zněla část policejního záznamu.

„Další doplnění, vyhrožuje, že když uvidí policejní auto okolo sebe, tak se hned zabije, bude najíždět do lidí svým autem, takže jak uvidí policejní auto, bude najíždět do lidí a zabije tím několik lidí a sebe,“ pokračovalo video. Následovalo hlášení při nalezení auta a zadržení pachatele. „Vozidlo tady stálo v koloně. Řidič sám, povedl se zákrok, řidiče jsem vytáhl ven, hmaty, chvaty, pouta, je to bez zranění,“ povídal zadýchaným hlasem zasahující policista. Nakonec následovala pochvala, jelikož z toho mohl být problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…