Pražská plynárenská nabízí pomocnou ruku odběratelům energie v režimu DPI

09.11.2021 9:23 | Komerční článek

Konec skupiny Bohemia Energy zanechal 900 tisíc odběrných míst bez dodávek elektřiny a plynu. Jejich zákazníci pak automaticky přešli pod takzvané dodavatele poslední instance (DPI), u kterých mohou zůstat maximálně půl roku. Nově nastavené zálohy ze strany DPI jsou však často několikanásobně vyšší než původně. Mnoho lidi se tak dostává do složité finanční situace. Jedním z DPI je i Pražská plynárenská, která nabízí pro klienty pomocnou ruku.

Pražská plynárenská nabízí pomocnou ruku odběratelům energie v režimu DPI
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražská plynárenská, ilustrační foto

Pokud by se někteří odběratelé zemního plynu aktuálně setrvávající v režimu DPI, dostali v rámci souvisejících plateb do neúnosných finančních problémů, je Pražská plynárenská připravena řešit jejich situaci individuálně na základě jednotlivých žádostí.
 

Anketa

Bude Pekarová Adamová lepší předsedkyní Sněmovny, než byl Vondráček?

3%
95%
hlasovalo: 19114 lidí
To se týká i případného snížení výše záloh u těch odběratelů, kteří budou mít zájem. Pro výše uvedené účely je zřízena zvláštní emailová adresa reklamaceweb@ppas.cz, kam se odběratelé mohou obracet. 
 
Pražská plynárenská však nedoporučuje odběratelům v režimu DPI odkládat nebo neprovádět úhradu předepsaných zálohových plateb nebo je snižovat. Tím by totiž mohli přijít o výhodu dočasně prominutého DPH ve výši 21 procent. V konečném efektu by situaci nijak nevyřešili, ale naopak si ji spíše zkomplikovali. 
 
Dodejme, že prominutí daně z přidané hodnoty u dodání plynu a elektřiny platí pro měsíce listopad a prosinec.
 
„V případě nedostatečných zálohových plateb, reálně nepokrývajících spotřebu plynu v režimu DPI při současných tržních cenách v jeho rámci, lze totiž následně očekávat vysoký nedoplatek v konečném vyúčtování, jehož úhrada může odběratelům způsobit velmi závažné a obtížně řešitelné problémy. Tento nedoplatek bude navíc navýšen o již výše zmíněné DPH, které by odběratelé při včasné a úplné úhradě záloh platit nemuseli,“ varuje Pražská plynárenská. 
 
 
Odběratelé, kteří setrvávají v režimu DPI, by si podle Pražské plynárenské měli co nejrychleji najít svého „stálého“ dodavatele, u kterého získají výrazně výhodnější podmínky.  
 
V případě, že zvolí Pražskou plynárenskou, lze přechod snadno uskutečnit online prostřednictvím moje.ppas.cz.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…