„Proč bych měl své dítě nechat sledovat ve školce kamerami?!“ Nápad z hnutí ANO vyvolává hněv

10.09.2018 19:21

Filip Nachtmann z redakce serveru Zdroj.cz se ve svém komentáři zamýšlí nad plánem hnutí ANO rozmístit ve školkách a školách stovky kamer. Podle něj jde o pokus o vkrádání se do našich svobod. „Nedovedu si představit jediný důvod, proč bych měl nechat sledovat svoje dítě ve školce kamerami,“ vysvětlil také Nachtmann.

„Proč bych měl své dítě nechat sledovat ve školce kamerami?!“ Nápad z hnutí ANO vyvolává hněv
Foto: JK
Popisek: Petr Stuchlík

Podle něj v minulosti existovala doba, kdy politici plíživě ukrajovali svobody občanů, dnes naopak není co skrývat. „A tak hnutí ANO v Praze kandiduje s plánem rozmístit ve všech školkách a školách stovky kamer, napojit je na městský systém a sledovat děti na chodbách,“ vysvětluje s tím, že důvodem mají být prevence a větší bezpečí. Připomíná, že v současné době je v Praze kolem čtyř tisíc kamer. S ohledem na to, že v Praze je cca 850 škol, počet kamer by se tak znásobil. Podiveně se zamýšlí nad tím, co bude přidanou hodnotou tohoto zintenzivněného kamerového systému. „Sám mám dvě děti, to starší právě nastoupilo do školky. Nedovedu si ale představit jediný důvod, proč bych ho měl nechat sledovat ve školce kamerami,“ přibližuje a dodává, že v rámci zpětného monitoringu „nebezpečného blázna procházejícího se po chodbách“ je především důležité to, aby se do školy vůbec nedostal.  

  • Celá zpráva zde

Anketa

Chcete, aby byl Miroslav Poche nakonec ministrem zahraničí?

2%
98%
hlasovalo: 18882 lidí
Za druhé vnímá takový návrh jako vkrádání se do našich svobod. Zde připomíná další manévry současné vládní garnitury, jako například prolomení domovní svobody kvůli topení či zbraním, cenzuru internetu, registry hrazených zdravotních služeb či bankovních účtů, odposlechy nebo nedávný nápad se vstupem na soukromý pozemek při nedostatku vody, které podle něho mají také spoustu překážek.

U posílení kamerového systému především poukazuje, že magistrát zřizuje pouze střední školy, hnutí ANO by ale rádo sledovalo i školy mateřské a základní. „A co je nejabsurdnější? Podle kandidáta ANO na pražského primátora Petra Stuchlíka to není žádný problém,“ píše Nachtmann a odkazuje k jeho citaci, kterou pronesl pro iDNES.cz: „Nedokážu si představit, proč by náš návrh školy odmítly. Není to nic proti ničemu a je vždy lepší, když tam bude bezpečno,“ řekl Stuchlík.

Pozitivní podle Nachtmanna je, že ředitelé škol s nápadem hnutí ANO nesouhlasí. „Každá škola má už dnes vrátného, vstupní dveře na bezpečnostní čip či nějaké jiné opatření, které má ochránit děti před útoky zvenčí,“ argumentuje dále a dodává, že řada škol disponuje kamerovým opatřením před vchodem. „Chtít ale školám nařizovat sledování dětí i uvnitř budov není nic jiného než nesmysl a zhůvěřilost. Nebo se snad děti s čistým svědomím nemají čeho bát? To už známe,“ uzavírá.

reklama

autor: sla

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…