„Profesor koronavirových čísel“ Dušek: Situace je klidná, reprodukční číslo nízké. Pozor jenom na Prahu

25.08.2020 20:05

Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek hodnotí epidemiologickou situaci v Česku jako „klidnou“. Největší nárůsty počtu nově nakažených zaznamenávají velká města, v Praze za poslední týden přibylo průměrně 74 nových pacientů denně. V řadě okresů jsou to pouze jednotky nových případů a nízké je i reprodukční číslo, informují Novinky.

„Profesor koronavirových čísel“ Dušek: Situace je klidná, reprodukční číslo nízké. Pozor jenom na Prahu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR, Ladislav Dušek

„Pokud jde o epidemiologickou situaci, tak je dobrá. A to i přesto, že čelíme každý den velkému počtu nově diagnostikovaných. Nemoc ale nezasahuje rizikové skupiny, je nízká mortalita a není tolik hospitalizovaných,“ sdělil Dušek na úterní tiskové konferenci.

Infekce se aktuálně šíří hlavně ve velkých městech, kde jsou největší nárůsty. Nejvýraznějším lokálním ohniskem je za poslední týden Praha, zde průměrně přibývá 74 nakažených denně.

„Naopak v Moravskoslezském kraji se situace uklidňuje,“ dodal Dušek s tím, že řada okresů má pouze jednotky nových případů denně. Vyšší čísla lze podle něj očekávat na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…