„Prošel jsem kolem demonstrace levice.“ Zmasakrovaný poslanec AfD má okno, ale něco si přeci pamatuje

09.01.2019 8:15

Útok na Franka Magnitze zřejmě neproběhl tak, jak ho AfD popsala, informuje německý Spiegel. Podle kamerového záznamu prý nedošlo k úderu fošnou, ani ke kopancům. Sám Magnitz říká: „Mám totální okno.“ Detaily útoku mu prý sdělili jeho zachránci.

„Prošel jsem kolem demonstrace levice.“ Zmasakrovaný poslanec AfD má okno, ale něco si přeci pamatuje
Foto: Repro Youtube Welt
Popisek: Poslanec a předseda brémské AfD Frank Magnitz v nemocnici po útoku

Státní zastupitelství v Brémách bylo podle deníku nejdříve skoupé, co se týče detailů. Mluvčí pouze sdělil, že případ vyšetřují jako pokus o vraždu. Ovšem útok prý zaznamenaly bezpečnostní kamery a na záznamu je útok jasně vidět, ale není takový, jak ho AfD popsala.

Anketa

Je Jan Hamáček dobrý předseda ČSSD?

5%
81%
hlasovalo: 6071 lidí

Podle Spiegelu na záznamu jdou za Magnitzem dva neznámí, třetí je dobíhá zezadu. Jeden ze tří se na Magnitze zezadu vrhl a udeřil ho loktem do krku. Magnitz upadl a útočníci odešli. Mluvčí státního zastupitelství dodal, že nejsou vidět žádné kopance do ležícího Magnitze, ani že by proti němu někdo zaútočil nějakým předmětem. „Čin se odehrál bleskově,“ říká mluvčí. Vyšetřovací komise tak spáchaný útok přehodnotila z pokusu o vraždu na závažné ublížení na zdraví.

Sám Magnitz říká, že si z útoku nic nepamatuje, má „totální okno“. Říká, že prošel kolem demonstrace levice, kde ho zřejmě někdo musel poznat. Pak viděl dva řemeslníky, jak nakládají auto. V další moment už ležel na zemi, jeden z řemeslníků se nad ním skláněl a říkal, že zavolá policii. Magnitz tvrdí, že o fošně, kterou ho měli útočníci udeřit, a kopancích mu řekli právě řemeslníci, jinak by o nich nevěděl. Byl přesvědčený, že nebýt řemeslníků, kteří útočníky zahnali, tak by nebyl naživu. Kdy bude moci opustit nemocnici, neví, kromě ran a modřin má také otřes mozku. „V hlavě mi pořád bzučí,“ řekl. Nicméně, ve svém nemocničním pokoji už začal přijímat novináře a televizní reportéry. Dle svého vyjádření si prý bude v budoucnu na veřejnosti dávat větší pozor.

Původní článek ZDE

Původní vyjádření AfD v Brémách:

Atentát na Franka Magnitze, poslance

„Náš místní předseda a poslanec Frank Magnitz byl v pondělí napaden třemi maskovanými muži. Před budovou na náměstí Goetheplatz číhali, než opustil novoroční recepci novin Weser-Kurier. Úderem fošnou ho přivedli do bezvědomí. A když už byl na zemi, pokračovali kopanci do hlavy. Díky odvážnému zásahu stavebního dělníka útočníci nemohli dokončit svůj záměr a Frank Magnitz vyvázl se svým životem. V nemocnici nyní leží ve vážném stavu.

Státní moc a státní zástupce v Brémách říkají, že tento čin byl politicky motivován. Budeme pečlivě sledovat reakce politiků od jiných stran v nadcházejících dnech. Nejen Die Linken, ale také SPD a Zelení podporují Antifu a její útoky. To je to, co ostatní politické síly chtějí? Je to vaše chápání demokracie? Opět platí, že AfD je cílem levicových útoků, které nejsou odsouzeny nebo jsou dokonce podporovány ostatními stranami.

Dnes je v Německu černý den demokracie“.

Na Twitteru AfD se sešlo mnoho soucitných reakcí. Další pak řešili reakci poslance Zelených Cema Özdemira, ve které řekl: „Doufám, že pachatelé budou brzy nalezeni a odsouzeni. Násilí není ospravedlnitelné, ani proti AfD. Kdo bojuje nenávistí proti nenávisti, bude mu výhrou zase nenávist. Nacisté musí pryč, ale metodami právního státu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …