Radku Johne, jsi prodejná p..a, dočetl se exministr, když ukázal prstem na Putina a Zemana. A odvětil

20.01.2016 7:44

Web týdeníku Echo vydal text nazvaný „Drsná pravda o Rusku. Blogerka předkládá čísla“. Výčet neúspěchů prezidenta Putina očividně zaujal exministra vnitra a známého novináře Radka Johna, který jej pochvalně okomentoval na svém Facebooku. A rozproudil tím neobyčejně výživnou diskusi.

 Radku Johne, jsi prodejná p..a, dočetl se exministr, když ukázal prstem na Putina a Zemana. A odvětil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

„Vladimir Putin zanedbává sociální politiku státu,“ píše ruská blogerka s přezdívkou Lux. A přidává výčet ubývající populace, rostoucí úmrtnosti, naopak klesající porodnosti a děsivě vysoké počty nezaměstnaných a žebráků.

Souvislost s Putinovým vládnutím je prý nepřehlédnutelná. Například diametrální nárůst úmrtnosti ve státních i městských nemocnicích nastal po spuštění projektu „Optimalizace zdravotní péče“ v roce 2014.

Třináct procent ruských občanů si podle blogerky vydělá měsíčně méně než pět tisíc rublů, což je zhruba šestnáct set korun. Čtrnáct procent prý přiznává, že jim výdělek nevystačí ani na jídlo, dalších 27 procent si z něj nemůže dovolit koupit oblečení.

CELÝ BLOG SI PŘEČTĚTE ZDE

Zato byly dvě miliardy rublů uvolněny pro léta 2016–2020 na nový program podpory vlastenectví a 377 miliard dolarů, v přepočtu devět a půl bilionu korun, vydalo Rusko za válku na Ukrajině, kterou přitom oficiálně popírá.

V celkových částkách rozpočtu už vlastně ani nepřekvapí „drobné“ jako patnáct milionů rublů na rozpracování obchodní značky „Novaja Moskva“, které dostala agentura prominentní podporovatelky prezidentovy strany Jednotné Rusko Tiny Kandelakiové.

Exministr vnitra a novinář Radek John doporučil článek z Echo24.cz na svém Facebooku. A doplnil jej varováním, že i nás může čekat něco podobného. „A tam se řítí Zeman a jeho poskoci“ napsal bývalý předseda Věcí veřejných.

Pod Johnovým příspěvkem se rozjela velmi šťavnatá debata. Kromě údivu, jak může mít ruská blogerka přístup k informacím, které si každý normální stát utajuje, se objevily i útoky na samotného Johna.

Jeden diskutující se zamyslel nad Johnovými obavami a napsal: „Těžko říci, co je lepší, ale radši pod Rusáky než židáky“. „Fajn. Odjeďte tam a my budeme mít klid,“ poradil tedy čtenáři bývalý ministr.

Vrcholný komentář se ale objevil v samotném začátku debaty. „Johne, měl jsem Tě rád, ale teď musím napsat: Ty jsi dobrá prodejná píča,“ ulevil si diskutér. Na jeho výron reagoval samotný John: „Jste vedle jak ta jedle, vážený“, čímž si ale přivodil další sérii peprných reakcí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…