„Se posr*li.“ Sankce EU proti Česku naštvala už i Topolánka

22.05.2022 21:04 | Ze sítí

Expremiéra Mirka Topolánka rozhorlila žaloba Evropské komise ohledně toho, že Česko a další země Evropské unie nepřijaly opatření v souvislosti s novými pravidly pro audiovizuální vysílání. „Se posrali?“ poznamenal mimo jiné.

„Se posr*li.“ Sankce EU proti Česku naštvala už i Topolánka
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

„V Bruseli jedou dál, močálem temným kolem bílých skal. V téhle situaci? Geopoliticky, ekonomicky a energeticky bezprecedentní? Se posrali?“ napsal expremiér Mirek Topolánek na svém twitterovém profilu k žalobě Evropské komise ohledně toho, že Česko a další země Evropské unie nepřijaly opatření v souvislosti s novými pravidly pro audiovizuální vysílání.

„A mohl bys mi, kamaráde, říct, co nám konkrétně brání dodržet závazky, ke kterým jsme se zavázali dobrovolně? Válka na Ukrajině nám v tom nebrání a vymlouvá se na to jenom ten, kdo nechce respektovat právní řád. Já vím, že Ty to nejsi…“ poznamenal v reakci někdejší poslanec za TOP 09 Miroslav Kalousek.

„No nevím,“ odvětil Topolánek.

Do diskuse se pak zapojil i komentátor serveru Info.cz Martin Schmarcz. „Takže kvóty na filmy už bychom měli. Teď ještě něco společně udělat s tím Putinem. Zákaz Mrazíka a jeho nahrazení Tin Tinem podporuji, ale nic moc to nevyřeší...“ napsal.

„Jsou to úředníci a právníci. Chybí tam politik. Teď jsem na zasedání EU. Určitě zas dohodneme 'regulaci a statistiku‘, když už jsme se sešli…“ zmínil také šéf stomatologů Roman Šmucler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…