„Senilní stařec!“ Řev po Zemanovi: Spalování ruského plynu ničí planetu!

27.12.2021 8:30

Za vánoční poselství se do prezidenta Zemana obul i šéfredaktor Britských listů Jan Čulík, podle kterého je Zeman zaseklý. Vystudovaný bohemista tvrdí, že jaderná energie není řešení, protože Dukovany nebudou dostavěny včas a „Česká republika nemá na tyto drahé energetické zdroje peníze“. Evropa se prý musí zbavit závislosti na ruském plynu. Zemana sepsul i za to, že prý pohrdá mladými a ženami.

„Senilní stařec!“ Řev po Zemanovi: Spalování ruského plynu ničí planetu!
Foto: Screen vysílání ČT1
Popisek: Prezident Miloš Zeman při Vánočním poselství

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Včera pronesl prezident Zeman svůj vánoční projev, ve kterém se ovšem soustředil spíše na hrozby pro Českou republiku. Mezi ně zařadil i evropský Green Deal, schválený na konci roku 2019. „Druhým nebezpečím, které se objevilo v Evropě, je takzvaný Zelený úděl. Z původně seriozní vědy zvané ekologie se stalo náboženství. A jako každé náboženství i toto má své proroky, například v podobě postpubertální dívčiny,“ narážel Miloš Zeman na již zletilou Gretu Thunbergovou.

Dále zmiňoval úmysly EU opustit technologii spalovacího motoru a také spalování fosilních paliv. „Toto vše by podlomilo naši energetiku tím, že by vedlo k energetické chudobě, a tím by vedlo k poklesu životní úrovně a ekonomického výkonu,“ namítal prezident.

Za jeho slova se pak do prezidenta pustil šéfredaktor Britských listů, Jan Čulík. „Senilní stařec“ Zeman se prý mentálně zasekl v sedmdesátých letech, tvrdí a říká: „Ten člověk vůbec nevnímá zhoršující se klimatickou krizi, která bez razantních akcí proti globálnímu oteplování zničí přírodu, zemědělství i přijatelný život v České republice.“

Podle Čulíka není jaderná energie, kterou v EU propaguje Francie i Česko, řešením. „Protože Dukovany není možné dostavit včas a Česká republika nemá na tyto drahé energetické zdroje peníze,“ míní bohemista, absolvent Filozofické fakulty UK. Obnovitelné zdroje jsou podle něj potřeba, aby se Evropa zbavila závislosti na ruském plynu, jehož spalování „ničí planetu“.

Janu Čulíkovi se nezamlouvá ani označení Grety Thunbergové za postpubertální dívčinu. „Opravdu sprostý je mimochodem Zemanův útok na Gretu Thunbergovou. Ta sprostota je pozoruhodně mnohonásobná. Snoubí se v ní pohrdání ženami, mladými lidmi i vzdorné a omezené popírání hrozby likvidace této planety. Zeman, jako blázen, prosazuje zrychlování ekonomického výkonu světového hospodářství,“ stěžuje si šéfredaktor Britských listů a ptá se, proč Zemana nikdo nekoriguje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…