„Sláma u kravína.“ Výprask Fialovi. Vtažena i Ukrajina

12.05.2023 22:38 | Ze sítí

Jako nejhorší vládu v historii nazývá zakladatel Zdravého fóra Jan Tománek kabinet Petra Fialy (ODS). Na twitteru také připomněl, co vládní činitelé slibovali loni - a co se odehrálo ve čtvrtek při představení konsolidačního balíčku.

„Sláma u kravína.“ Výprask Fialovi. Vtažena i Ukrajina
Foto: Archiv JT
Popisek: MgA. Jan Tománek, spisovatel, filmový režisér a výtvarník, zakladatel občanské platformy Zdravé fórum

"Tak co říkáte těm miláčkům, které jste si vybrali? Léky, kultura, restaurace, služby... vše se zdraží - točené pivo v nejvyšší DPH, citelné zvýšení daní firem i lidí... Vše pro jednu nejvíce zkorumpovanou zemi v EU. Sláma u kravína!" píše na svém twitterovém profilu v reakci na konsolidační balíček vlády Petra Fialy (ODS) zakladatel Zdravého fóra Jan Tománek. 

"I když je to nejhorší vláda v historii - já jako dezolátní spisovatel a vydavatel knih mohu být happy - knihy jediné zlevní - 0% DPH na knihy. Výborně, teď si milí spoluobčané konečně svoji volbu užijete," dodal Tománek.

Sdílel mimo jiné také text z loňského července, v němž ministr financí Zbyněk Stanjura sliboval, že vláda nezvýší daň z příjmů a neporoste ani DPH.

Vládní konsolidační balíček, který ve čtvrtek Fialův kabinet představil, přitom přinese zvýšení firemních daní, daně z tabáku, alkoholu a hazardu nebo daně z nemovitosti. Zvýší se také odvody živnostníků a stát opětovně zavede nemocenské pojištění pro zaměstnance. Snížené sazby daně z přidané hodnoty (DPH) se sloučí na 12 procentech, dosud byly deset a 15 procent. Z daňových úlev chce vláda snížit slevu na dani na manželku či zrušit školkovné, stát nezavede spotřební daň na takzvané tiché víno.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…