„Starý bílý muž“ Beneš s cejchem pořádné sv*ně? Komentátor se neudržel a žádá vysvětlení

05.09.2020 9:21

Novinář Zbyněk Petráček se v komentáři pro Lidové noviny rozepsal o tom, co na sebe prozradili hanobitelé sochy prezidenta Edvarda Beneše.

„Starý bílý muž“ Beneš s cejchem pořádné sv*ně? Komentátor se neudržel a žádá vysvětlení
Foto: Repro Twitter @PolicieCZ
Popisek: Vandalismus na pomníku prezidenta E. Beneše

„Jste fanoušky Edvarda Beneše? Nebo jeho kritiky? Prezident Beneš je barikádovou postavou kulturních válek. Dá se říci: ‚Pověz mi, co si myslíš o Benešovi, a já ti povím, kdo jsi.‘,“ popsal Petráček s tím, že pro jedny patří Beneš k otcům zakladatelům Československa, pro jiné zůstává bázlivcem a strůjcem etnické čistky – kvůli odsunu československých Němců a části Maďarů.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí
„Ale tušili jste, že byl i rasista? Od čtvrtka už to víme,“ poznamenal Petráček, že jej až tak nepřekvapilo, že někdo zhanobil Benešův pomník v centru Prahy. „Ale že hanobitelé nastříkali slogan ‚Rasista, masový vrah‘ na Beneše, je novinka. Leč vypovídá to víc o nich než o terči jejich vzteku,“ míní Petráček a ptá se autorů, zda by mu mohli výtku rasismu vůči Benešovi vysvětlit. 

„Že měl ve vládě málo černochů a nebílých? Že propagoval imperialismus, bílý supremacismus, ableismus či cissexistický heteropatriarchát? Ve skutečnosti samozřejmě nejde o kritiku, nýbrž o ukázku toho, z jakých zdrojů čerpá zdejší radikální levice. Západním heslem dne je rasismus. Takže má-li ‚starý bílý muž‘ Beneš dostat cejch pořádné svině, nestačí politické, vojenské či odbojářské peripetie, ale ke slovu musí přijít rasismus. Proto je zhanobení jeho pomníku krystalickou ukázkou prosté lidské blbosti a bezduchého přebírání západních progresivistických vzorů bez ohledu na realitu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…