Tajemný muž figurující v Ransdorfově kauze prý připravil podnikatele z východních Čech o půl milionu

17.12.2015 13:55

Záhadný pan V. H. alias Vladimír Huněk, spojovaný se švýcarskou kauzou komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa, prý podvedl také podnikatele z Rychnovska. Tomu prý Huněk dluží půl milionu korun. Informuje o tom server iDnes.cz ve své mutaci pro Královéhradecký kraj.

 Tajemný muž figurující v Ransdorfově kauze prý připravil podnikatele z východních Čech o půl milionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Hned jak jsem v novinách uviděl v souvislosti s případem Miloslava Ransdorfa jeho fotku, trklo mě, že je to on. Není pochyb, že to je Vladimír Huněk. Tenkrát, když jsem s ním byl v kontaktu, bydlel ve Fryštáku na Zlínsku,“ cituje server slova Jiřího P., který si nepřál zveřejnit celé jméno.

Jiří P. prý před deseti lety na Vladimíra Huňka u zlínského soudu podal trestní oznámení pro úvěrový podvod.

Celý text je ZDE

„Slíbil nám úvěr ve výši asi pěti milionů korun, a tak jsme mu složili pět set třicet tisíc. Mohlo to být někdy kolem roku 2005. Pak se asi na čtrnáct dní ztratil do Ameriky. Když se vrátil, vymlouval se, že mu jeho přítelkyně utekla s jeho obchodním parterem, a hlavně s těmi penězi,“ vzpomíná muž, který podniká v zemědělství.

Je to rok, co mi začal posílat 200 Kč měsíčně

Celou pohledávku pro něho vymáhá exekutorská firma, která má všechny dokumenty týkající se sporného úvěru.

„O žádném dědictví tenkrát nemluvil. Když se vrátil z Ameriky, přiznal se, že o peníze přišel. Když jsem na něho podal trestní oznámení, řekl mi, že je mu to moc líto. Je to asi rok, co mi začal posílat dvě stovky měsíčně,“ svěřil se Jiří P.

Když s ním podnikatel Jiří P. jednal před deseti lety, Huněk vystupoval jako zástupce švýcarské finanční společnosti UBS. „Vypadal věrohodně. Působil, že je v tom kovaný. Říkal, že zastupuje švýcarskou banku UBS. Dokonce do té banky volal a před námi se s nimi bavil. Jezdil se mnou ověřovat podpisy na smlouvách do Zlína. Nebyl důvod mu nevěřit, nenapadlo mě, že je to podvodník,“ vzpomíná podvedený muž, který ví ještě o jednom podnikateli, jenž podvodníkovi naletěl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…