„Tak si to nasadíme, ne?“ Zub za respirátor. To pražská tramvaj ještě neviděla

03.08.2021 12:17 | Ze sítí

Koronavirová opatření nyní prý vymáhají i řidiči tramvají. Lékař a člen TOP 09 Šimon Reich dle svých slov viděl, jak na dva mladíky bez respirátorů jeden řidič nejdříve řval a posléze se přidal k cestujícímu, který je dokonce fyzicky napadl. „Když se tomu klukovi podařilo agresora konečně dostat pod kontrolu, tak do něho plnou parou naběhl ten řidič a odrazil ho. Mládenec se rozmlátil o chodník,“ popisuje chování řidiče pražské MHD. A zavolal policii.

„Tak si to nasadíme, ne?“ Zub za respirátor. To pražská tramvaj ještě neviděla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvajová zastávka, ilustrační foto

Anketa

Je dobře, že se na kulturu a sport dostane jen omezené množství neočkovaných a dále již jen očkovaní?

hlasovalo: 8381 lidí
Příběhy o tvrdých zákrocích policistů proti těm, kteří se neřídili nařízeními vlády, byly časté hlavně během nejkritičtější fáze pandemie. Dodejme, že řada těchto nařízení byla následně zrušena Nejvyšším správním soudem. Ovšem překvapivě pokračují i teď, když jsou čísla nakažených i hospitalizovaných na minimu, alespoň podle příhody, se kterou se svěřil lékař a člen TOP 09 Šimon Reich.

Nejedná se tedy o zákrok policie. Dle Reicha se událost stala 27. července v Praze v tramvaji. „Dva mladí normálně a slušně vypadající mládenci nastoupili do tramvaje. Neměli nasazené respirátory. Sedli si vedle sebe, nikoho neobtěžovali a hleděli si svého,“ popisuje Reich. Ovšem řidič tramvaje se nehodlal s neorouškovanými rozjet a naopak prý vylezl z kabiny a začal na dotyčné řvát něco jako: „Respirátory! Tak si je nasadíme, bude to?“

„Výhružným tónem dodal, že jestli si to nenasadí, tak nikam nejede. Kluci byli zjevně hodně překvapení, že na ně někdo agresivně křičí před celou tramvají. Možná si nejdříve ani neuvědomili, že je to sám řidič,“ popisuje lékař a politik. Následně se jeden cestující zvedl. „Najednou stál v uličce vedle jednoho mládence, který seděl dál od skla a blíže ke dveřím, a bez varování a zezadu mu ji napálil do obličeje,“ říká Šimon Reich.

„Tomu chudákovi vyrazil kus zubu. A nezapomněl dodat něco ve smyslu, ať nezdržuje a ten respirátor si kouká nasadit. Jenže v tu chvíli vystartoval ze židle ten druhý mládenec, který šel svého kamaráda bránit. Úder opětoval, začala rvačka a vzali ji (jak se sluší a patří) ven z tramvaje. A teď se podržte. Když se tomu klukovi podařilo agresora konečně dostat pod kontrolu, tak do něho plnou parou naběhl ten řidič a odrazil ho. Mládenec se rozmlátil o chodník. Asi si myslel, že to byl nějaký parťák toho agresora, ale když viděl, že to je ten řidič tramvaje, tak jen nevěřícně zíral. Řidič i původní agresor v ten moment oba nastoupili a tramvaj odjela,“ dokončil příběh lékař.

Ironicky pak řidiči i jeho samozvanému asistentovi v dodržování vládních opatření děkoval. „Jejich hrdinství, odvaha, smysl pro pořádek a spravedlnost jistě zachránily spoustu lidí před úmrtím na covid-19. My si boj s virem rozvracet nenecháme!“ parodoval komunistická hesla. V komentářích pak dodal, že sám kvůli tomuto incidentu zavolal policii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…