„To jste pos*al.“ Babiš zachránil kůži České televizi. Raději čtěte sami

06.02.2019 8:42

Česká televize a Rada ČT si může oddechnout. Premiér Andrej Babiš veřejně oznámil, že požádá poslance hnutí ANO, aby se nepřipojili ke KSČM a SPD, které nechtějí výroční zprávy ČT schválit. Podle komentářů k tomuto rozhodnutí na Facebooku se mnoha svým příznivcům nezavděčil.

„To jste pos*al.“ Babiš zachránil kůži České televizi. Raději čtěte sami
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš před novináři.

Kritiky se ČT dostalo v poslední době jednak od Jaromíra Soukupa, generálního ředitele ČT Barrandov, který tak reagoval na reportáž z pořadu 168 hodin, a také od Jiřího Valenty z KSČM, který v Poslanecké sněmovně držel dlouhý monolog o tom, co ČT dělá špatně.

Jedním z těch, kdo vcelku nepřekvapivě Babiše za jeho rozhodnutí zkritizoval, je poslanec KSČM Zdeněk Ondráček. „Kdo se bojí, nemá dělat politiku. Vy se něcoho bojíte neustále. Jestli si myslíte, že Vám za to dá ČT žumpa pokoj, tak jste vedle jak ta jedle,“ vzkazuje Babišovi.

Ozval se také proruský aktivista a provozovatel Raptor TV, Žarko Raptor Jovanovič. „Tak to je ostudná výzva, poslance ANO nezajímá, jak se utrácí 7 miliard korun z povinné daně tzv. koncesionářských poplatků?“ ptá se Jovanovič a tvrdí, že poslanci všichni, včetně ANO, mají požadovat nezávislý audit hospodaření a teprve poté dělat závěry. Rovněž na svém profilu mobilizoval své stoupence, aby Babišovi své názory napsali.

Diskutující z řad obyčejných příznivců či sledovatelů Andreje Babiše si také nebrali servítky. „Tak to jste totálně pos*al, pane premiére,“ myslí si Marie Vajdová rozhořčeně. „Pokud ten bordel ČT posvětíte, počítejte s tím, že 30 % už mít nebudete, maximálně 3 %!!!“

Anketa

Babiš a Schillerová navrhli propustit 10% všech úředníků. Je to dobrý nápad?

97%
3%
hlasovalo: 9545 lidí
I Jiří Nosek varuje Andreje Babiše před ztrátou voličů, která může tímto krokem nastat. „Pane premiére, asi byste si měli ve Sněmovně i na vládě udělat jasno, jestli je ČT politické hnutí či veřejnoprávní médium. Jako politické prounijní hnutí odmítám ČT podporovat koncesionářskými poplatky a jako médium, které svou veřejnoprávní službu neplní, zrovna tak. Pokud necháte obě výroční zprávy projít beze změny ve vedení ČT i RTRV, tak ztratíte víc příznivců, než kdyby Milion chvilek dělali bordel v ulicích. Obrovské zklamání, protože tohle je zbabělost!“

„Ač člen hnutí ANO, tady s panem premiérem ostře nesouhlasím a plně se ztotožňuji se závěry ředitele TV Barrandov. To, co předvádí zpravodajství ČT24, jsou typické hony na čarodějnice a začerňované smlouvy důkaz pohrdáním zákona od pana ředitele ČT,“ píše premiérovi Jiří Čelikovský.

I smířlivější názory stály povětšinou proti. „To by nebylo správné rozhodnutí. Ani Česká televize nestojí nad zákony a měl by v ní být proveden audit. Všichni ji musíme platit – i ti, kteří se na ni nepodívají, jak je rok dlouhý. Takže nás oprávněně zajímá, jak je s prostředky, které do ní investujeme, nakládáno,“ říká Jarmila Novotná.

Ozval se i bývalý poslanec hnutí ANO Bohuslav Chalupa. „Omlouvám se – to ale fakt ničemu nepomůže. NAOPAK veřejnoprávní media, zejména ČT v současné podobě, programovém schématu, financování, personální struktuře a OBJEKTIVITĚ škodí kvalitě informovanosti veřejného prostoru,“ tvrdí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …