„To není náhoda, že se video objevilo nyní.“ Nový vstup do kauzy Jakub Železný

23.03.2023 18:48 | Ze sítí

Necelé dva týdny od inaugurace předává prezident Petr Pavel vedení Němcům, všiml si ve svém pořadu ŽIVĚ moderátor Petr Holec a nejprve to považoval za aprílový žert. „Co to meleš,“ mohla si prý o jeho projevu říkat prezidentova manželka – politručka. Holcově pozornosti neunikl ani pohasínající morální maják v epicentru české morálky na Kavčích horách a věnoval se i kauze Jakuba Železného a chování veřejnoprávního moderátora vůči veřejným činitelům.

„To není náhoda, že se video objevilo nyní.“ Nový vstup do kauzy Jakub Železný
Foto: Repro MP Praha
Popisek: Záběry z Václavského náměstí od MP Praha

„Prezident Pavel dal v Berlíně Němcům úkol převzít odpovědnost za Evropu,“ začal Petr Holec část svého pořadu, kterou věnoval právě návštěvě našeho prezidenta u západních sousedů.

„Někdo se seknul s datem, není 1. apríla,“ napadlo ho prý, když tuto informaci slyšel poprvé.

Němci podle Holce zkusili převzít odpovědnost za vývoj v Evropě už dvakrát a nedopadlo to nejlíp, konstatoval ve svém pořadu ŽIVĚ.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31386 lidí

„Nebudu tady počítat zplynovaný lidi,“ dodal moderátor, který si je ale zároveň vědom toho, jak silnou váhu má Německo v rámci Evropské unie.

„Situace je taková, že dokud se proti něčemu nevzbouří Němci, nemá to váhu. Naštěstí se vzbouřili i proti spalovacím motorům,“ vzpomněl si při této příležitosti na nařízení, které v rámci svého předsednictví prosadila Fialova vláda v Bruselu navzdory tomu, že to nejprve ve svém programu nechtěla.

Holec se ale následně vrátil k pobytu Petra Pavla v Německu a připomněl jeho tweet, který se k této cestě vztahoval.

 

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí
„Apeloval jsem, aby Německo v této nové éře mezinárodních vztahů vzalo iniciativu v geopolitických otázkách do svých rukou a neslo zodpovědnost za Evropu, o kterou se budeme moci opřít. Jsme připraveni ho v tom podporovat a pomoci budovat jednotu napříč demokratickým světem,“ napsal prezident Pavel na svůj twitter.

A pak to přišlo. Holec si na fotografii všiml výrazu Pavlovi manželky a pokusil se z něj vyčíst, co si v tu chvíli asi myslela.

„Proboha, Petře, co to meleš,“ říkala si podle Holce při Pavlově projevu jeho manželka, bývalá politručka, která mu stála za zády s tím, že tohle je na Akademii Antonína Zápotockého neučili.

Bez Holcovy pozornosti ale nezůstal ani incident Jakuba Železného, který se poté, co byl přistižen při dopravním přestupku, nejen choval arogantně k zasahujícím strážníkům, ale nejprve ho ani nepřiznal a dělal, že o ničem neví.

„Zhasínají falešné morální majáky. Po Wollnerovi došlo i na Železného,“ těmito slovy charakterizoval moderátor Holec vývoj poslední doby v sídle České televize.

Nejprve se pozastavil nad tím, jak se celý Železného incident vlastně odehrál. Jakub Železný zaparkoval na přechodu pro chodce, choval se arogantně a na složenku se chtěl podepsat strážníkům kolečky a křížky.

Pak Holec připojil svoji osobní zkušenost se známým moderátorem a charakterizoval ho jako arogantního a namyšleného fracka.

„Ale vypěstovala si ho ČT a i on patří do její party privatizátorů, kteří si myslí, že jsou na piedestalu nad všema pitomcema a budou vám tady kázat za vaše vlastní peníze.“

Jako důkaz přezíravého postoje Jakuba Železného i jako důkaz toho, že káže vodu a pije víno, pustil Holec video, které natočil deník Blesk a na kterém Železný několikrát zopakoval, že neví nic o tom, že by ho policie zastavila, že by s ní měl jakýkoli incident.

K tomu pak Petr Holec uvedl, že se měl Železný zachovat jako chlap.

„Zaparkoval na přechodu, není sám,“ poukázal Holec na to, že každý řidič někdy spáchá přestupek. Podle něj ale šlo o to, že se Železný měl přiznat, omluvit se, chovat se jako chlap.

To podle Holce neudělal, naopak na svůj twitterový účet následně umístil příspěvek s omluvou/neomluvou.

 

„Včera mě ‚přepadla‘ bulvární TV (její právo) k jakémus videu. Nechápal jsem. Tak jsem dnes zhlédl: Vteřina, kdy se dovíte: blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. PAK zapne kameru. (A MP video sestříhá). I tak měla má reakce být jiná! Mrzí mě to, omlouvám se. J.“

Holec z vyznění Železného omluvy nabyl dojmu, že se sice omlouvá, ale zároveň tím přileje ještě olej do ohně.

„Ale pak už to i velkému Jakubu Železnému došlo,“ pokračuje moderátor a cituje další omluvu moderátora ČT s tím, že Železný nyní odchází na nemocenskou a „díky Bohu nebude na obrazovce“.

Petr Holec ale našel v kauze i další souvislost.

„Mimochodem, není náhodou, že se to video objevilo právě teď, před volbou ředitele televize,“ naráží na fakt, že se o Železném mluvilo i jako o jednom z kandidátů na tento post, a tím prozatím příběh dopravního přestupku moderátora Železného uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…