„To není náhoda, že se video objevilo nyní.“ Nový vstup do kauzy Jakub Železný

23.03.2023 18:48 | Ze sítí

Necelé dva týdny od inaugurace předává prezident Petr Pavel vedení Němcům, všiml si ve svém pořadu ŽIVĚ moderátor Petr Holec a nejprve to považoval za aprílový žert. „Co to meleš,“ mohla si prý o jeho projevu říkat prezidentova manželka – politručka. Holcově pozornosti neunikl ani pohasínající morální maják v epicentru české morálky na Kavčích horách a věnoval se i kauze Jakuba Železného a chování veřejnoprávního moderátora vůči veřejným činitelům.

„To není náhoda, že se video objevilo nyní.“ Nový vstup do kauzy Jakub Železný
Foto: Repro MP Praha
Popisek: Záběry z Václavského náměstí od MP Praha

„Prezident Pavel dal v Berlíně Němcům úkol převzít odpovědnost za Evropu,“ začal Petr Holec část svého pořadu, kterou věnoval právě návštěvě našeho prezidenta u západních sousedů.

„Někdo se seknul s datem, není 1. apríla,“ napadlo ho prý, když tuto informaci slyšel poprvé.

Němci podle Holce zkusili převzít odpovědnost za vývoj v Evropě už dvakrát a nedopadlo to nejlíp, konstatoval ve svém pořadu ŽIVĚ.

„Nebudu tady počítat zplynovaný lidi,“ dodal moderátor, který si je ale zároveň vědom toho, jak silnou váhu má Německo v rámci Evropské unie.

„Situace je taková, že dokud se proti něčemu nevzbouří Němci, nemá to váhu. Naštěstí se vzbouřili i proti spalovacím motorům,“ vzpomněl si při této příležitosti na nařízení, které v rámci svého předsednictví prosadila Fialova vláda v Bruselu navzdory tomu, že to nejprve ve svém programu nechtěla.

Holec se ale následně vrátil k pobytu Petra Pavla v Německu a připomněl jeho tweet, který se k této cestě vztahoval.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…