„To přehnal. Ať se omluví.“ Jiří Čunek se silně zastal Babiše a nastalo dusno. Padla slova o zabití a Okamurovi

17.12.2018 19:01 | Zprávy

Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek je do určité míry černou ovcí v řadách KDU-ČSL. Jeho výroky tradičně popouzejí mnoho spolustraníků – na druhou stranu se ale Čunek těší mimořádné oblibě v rámci svého kraje. Dlouholetý starosta Vsetína a někdejší šéf lidovců nevylučuje, že se příští rok opět utká o nejvyšší pozici ve straně. Motivoval by ho prý především souboj s Pavlem Bělobrádkem. Nyní se Jiří Čunek vyjádřil pro ParlamentníListy.cz v exkluzivním rozhovoru, kde padlo několik výbušných výroků na adresu Miloše Zemana, Andreje Babiše a českých europoslanců. Zejména reakce Tomáše Zdechovského stojí za přečtení. „Označit někoho za vlastizrádce, to udělá jenom primitiv typu Okamura. Ať si potom Jiří Čunek chodí týdny s ochrankou a bojí se o svou rodinu, ať mu chodí esemesky, že ho zabijí,“ vzkazuje Čunkovi mimo jiné Zdechovský.

„To přehnal. Ať se omluví.“ Jiří Čunek se silně zastal Babiše a nastalo dusno. Padla slova o zabití a Okamurovi
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Jiří Čunek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz prohlásil: „Musím říci, že prezident Zeman správné myšlenky vyslovuje. To, že se někomu nelíbí, je věc druhá. Ani mně se nelíbí vše, co říká, ale jeho největší problém skutečně je skvělá paměť. Pak může působit jako pomstychtivý a budit dojem, že se nedívá na věci jako nejvyšší státník.“ Souhlasí další lidovci s tímto pohledem? Je Miloš Zeman ve svém vystupování prezidentský?

„To řekl Jiří Čunek v zásadě dobře, že v mnoha věcech s panem prezidentem lze souhlasit,“ uvedl Marian Jurečka. Problém podle něj leží spíše ve formě, jakou je sdělení provedeno, a ve způsobu chování, kterým se prezident Zeman prezentuje. „Nevidím v tom pak ten komplexní obraz osobnosti prezidenta,“ mrzí Jurečku.

„Souhlasím s pohledem, že Miloš Zeman má dobrou paměť, několikrát to prokázal. Když se potkáme, pamatuje si moje jméno, ví, co jsme spolu řešili, s ohledem na jeho věk je to úctyhodné, navíc při množství lidí, které každý den potká,“ začal pozitivně Tomáš Zdechovský. „Nicméně si myslím, že v řadě myšlenek, a to se myslím shodnu s Jiřím Čunkem, prostě přestřeluje, nebo nedrží českou pozici. Nevím, jaký k tomu má důvod, jestli nezná souvislosti, nebo mu třeba někdo špatně poradí,“ vadí Zdechovskému. V řadě pozic podle lidoveckého europoslance panuje neshoda proto, že Miloš Zeman vychází z mylných nebo neúplných informací.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…