„Tomu cypovi provaz.“ Bohumín: Otec budoucího ženicha vraždil. Syn mu zemřel, žena odešla, píše MF Dnes

10.08.2020 7:30

Jeví se to tak, že ohnivé peklo v Bohumíně rozpoutal pan Zdeněk K., který docházel ke specialistovi a propadl démonu alkoholu. Zlomila ho smrt jednoho z jeho synů, kterého před 15 lety srazil vlak. V sobotu v podvečer zapříčinil smrt dalších členů rodiny a s klidem sledoval hrůzu, kterou vyvolal. „Ten cyp si nezaslouží nic jiného než provaz. V tom bytě to muselo být děsivé,“ uvedl jeden ze sousedů.

„Tomu cypovi provaz.“ Bohumín: Otec budoucího ženicha vraždil. Syn mu zemřel, žena odešla, píše MF Dnes
Foto: Repro Facebook Tomas Minarcin
Popisek: Požár domu v Bohumíně

V sobotu v podvečer začalo hořet v jednom z panelových domů v Bohumíně. Ohnivé inferno rozpoutané v 11. patře přinutilo lidi vyskakovat z oken. Bohužel nepřežili. V plamenech či po pádu zemřelo celkem 11 lidí.  Peklo na zemi měl rozpoutat otec jednoho z nájemníků, který se s ostatními členy rodiny již nějaký čas hádal. Informuje o tom pondělní MF Dnes.

„Lenka V. v sobotu oznámila na facebooku, že za pár hodin bude slavit své třicáté narozeniny. Pozváno měla na patnáct lidí, vyjma jediného příbuzného, otce svého snoubence, pětapadesátiletého Zdeňka K. Důvod měla jednoduchý. Před měsícem po hádkách rodinu napadl s pistolí v ruce a vyhrožoval jim, že je zabije. Zdeněk K. ale na oslavu přišel. Neočekávaně zazvonil u dveří v jedenáctém patře věžáku v Bohumíně na Karvinsku, a jakmile mu rodina otevřela, začal kolem sebe stříkat hořlavinu. V pár vteřinách škrtnul. Byt byl okamžitě v plamenech, přítomní včetně jeho syna a vnuka se neměli jak odsud dostat. Zdeněk K. v klidu odešel po schodišti před dům a sledoval, jak panelák hoří a jeho příbuzní se snaží v zoufalství zachránit skokem z okna,“ napsala pondělní MF Dnes.

Zdeněk K. zuřil, protože ho opustila žena a odstěhovala se k synovi. Pravděpodobně proto byt zapálil. Žena jako jedna z mála ohnivou hrůzu přežila a momentálně je v nemocnici.

Měsíc před tím měl prý Zdeněk K. ohrožovat ostatní členy rodiny pistolí. Pravděpodobně šlo o plynovou pistoli. Zjevně měl napjaté nervy, ale ty měl napjaté posledních 15 let. Před 15 lety prý zemřel jeho první syn – srazil ho vlak, pan Zdeněk to těžce nesl, začal pít a začal se chovat násilnicky. Incident s pistolí vyděsil jeho manželku natolik, že se odstěhovala k synovi. A to byla pro Zdeňka K. poslední kapka, po které se rozhodl spáchat tento strašlivý čin.

Lidé hasičům vyčítají, že jednali příliš pomalu a nestihli nafouknout matraci, která mohla lidem skákajícím z okna zachránit život. Hasiči se ale brání, že dělali, co mohli a k nafouknutí matrace už scházelo jen pár vteřin.

A příbuzní se na hasiče nezlobí.

„Nic jim nevyčítáme. Víme, že se to nedalo zvládnout právě proto, jak rychlý požár v bytě byl. V pár vteřinách opravdu hořel celý byt,“ popsala příbuzná obětí.

Zato pro pravděpodobného žháře, kterého policisté odvedli v poutech měli sousedi jen slova pohrdání. „Ten cyp si nezaslouží nic jiného než provaz. V tom bytě to muselo být děsivé,“ uvedl jeden ze sousedů.

Lidé se od nedělního podvečera mohu vracet, ale je pravděpodobné, že spodní byty budou podmáčené a zatím v nich nefunguje elektřina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…